• Huvudsponsorer

Tack, och lycka till

20 mars 2020 11:00
FHC

Exit-samtalen är avklarade och precis som alla andra säsonger är det en del spelare som lämnar Frölunda Indians.


Hockeysäsongen är sedan en vecka tillbaka och av kända skäl (corona) avslutad och Frölunda Indians skall ha semester.
Veckan efter påsk är truppen tillbaka, i en något bantad version. En gäng spelare lämnar Frölunda Indians för nya utmaningar i andra klubbar och ligor.
”Vi har haft exit-samtal med hela truppen och de som inte blir kvar önskar vi lycka till i framtiden”, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Nordamerikanerna Brandon Gormley, Rhett Rakhshani och Karl Stollery tillhör kategorin, liksom Oliwer Fjellström och Arvid Söderblom. Gormley och Rakhshani vann ett SM-guld och två CHL-titlar under sina knappt två säsonger med Frölunda.
Den unga trion Jacob Peterson, Jacob Moverare och Samuel Fagemo lämnar också.
”Samuel och Jacob (Moverare) skall till NHL och Los Angeles Kings och vi önskar bägge stort lycka till. Jacob har haft en fantastisk utveckling hos oss och Samuel har varit något av en succé”, säger Fredrik Sjöström och kommenterar Jacob Petersons flytt så här:
”Han har utvecklats oerhört och vann SM-guld med oss förra säsongen. Vi önskar honom förstås lycka till i framtiden”.

Publikfavoriten Samuel Fagemo säger så här om att lämna Göteborg och Frölunda för Los Angeles och Kings:
”Det är känslosamt. Jag har haft en fantastisk tid i Frölunda och kommer att ta med mig minnen för resten av livet. Det har varit en ära att spela för Frölunda och inför de fantastiska fansen i Scandinavium. Nu skall jag ut på ett nytt äventyr och jag känner mig taggad och redo”.

Frölunda kommer att ha fortsatta diskussioner om framtiden med Ryan Lasch och David Printz.