• Huvudsponsorer

Frölunda förstärker

19 april 2017 10:05
FHC

Åsa Nathell blir ny kommersiell chef i Frölunda HC.


En säsong är just avslutad, en ny skall påbörjas och Frölunda HC gör det med en ny kommersiell chef, Åsa Nathell.
Nathell kommer närmast från en tjänst som kommersiell chef hos Krall Entertainment och har drygt 20 års erfarenhet av upplevelseindustrin i bland annat eget företag och i 2Entertain.
– Det skall bli en spännande utmaning att arbeta med varumärket Frölunda och bli en del av världens bästa förening. Jag vill hitta nya hockeysupportrar och jobba med upplevelsen före och efter match, som vi gör i nöjesindustrin. Jag vill utforska hur vi kan göra rättigheten Frölunda till Sveriges bästa för sponsorer. Och jag är intresserad av att hitta nya intäktsmöjligheter och göra bra affärer. Jag ser fram emot att få arbeta mer mot partners och gäster, säger Nathell.
Vilka utmaningar tycker du Frölunda står inför?
– Helst vill jag svara på det när jag satt mig in verksamheten, men: att öka publiksnittet i framförallt grundserien är en utmaning och jag funderar på varför inte fler familjer kollar på hockey.

Åsa Nathell kommer från Kristianstad och beskriver sig själv som en föreningsmänniska och fotbollstjej. Ishockey har hon begränsad erfarenhet av, men ser inte det som en nackdel:
– Jag kommer att lägga mitt fokus på det som sker inför och efter matchen och vill få våra besökare att se fler matcher per säsong. Jag är precis lika bra på att spela hockey som jag är på att sjunga och dansa och det är en fördel att jag inte behärskar något av det. Jag är bra på att bygga och utveckla varumärken, jag brinner för relationer, har mycket kraft och energi för att fylla arenor och jag drivs av att göra bra affärer.

Åsa Nathell börjar sin anställning som kommersiell chef på Frölunda HC den 14 augusti.

  • Vi är glada och nöjda med ett nyförvärv som Åsa. Hon kommer att bidra med ett lyft för den kommersiella sidan av vår verksamhet. Med sin stora erfarenhet av event- och upplevelseindustrin kommer hon att förstärka varumärket och arenaupplevelsen och hitta nya affärer, säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler.