• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Idag 27 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Veckans tredje hemmatorsk

23 januari 2021 17:38
SHL

Tre hemmamatcher den här veckan innebar tre raka förluster, efter att Frölunda HC på lördagseftermiddagen blivit nollade av Örebro HK.


När Frölunda HC, i sin 37:e SHL-match 2020/21, tog emot Örebro HK så hade man inte förlorat på hemmaplan mot närkingarna sedan 2015 – en vinstsvit som sträcker sig över elva möten. Men under Frölundas senaste period i ligan så har spelet vacklat och resultaten sviktat därefter. Med två raka förluster (båda på hemmaplan) och blott två vinster på de sex senaste matcherna så var det ett hemmalag som startade piggt för att bryta trenden.
De stora snackisarna den senaste tiden har varit att Frölunda haft väldigt mycket tid i anfallszon, men skapat och fått ut minimalt av den. Mot Örebro satte man därför stort fokus i spelet mot mål, skickade in mer eller mindre varenda puck mot mål för att sätta press på och utmana gästernas försvarsspel. Det skapades en hel del i möjlighetsväg under de första 20 minuterna och det var en ren dominans från Frölundas håll, men trots det enorma övertaget 35-8 i skott mot mål (20-3 på mål) så skulle resultattavlan visa 0-0 efter den första perioden.

– Vi går rakare på mål än tidigare matchen och det ska vi fortsätta med, men vi måste ha tålamod, kommenterade Max Friberg efter den första perioden.
– Det (målskyttet) kanske lossnar i tredje, det gäller att vi fortsätter trycka på som vi gjort i första och inte bara forcera. Det är inte lätt, man blir vansinnig ibland. Tålamod är det svåraste man kan ha ibland, för man vill så mycket.

Trots ordentlig Frölundaforcering så skedde det som inte skulle ske. Bara minuten in i mittenakten skrinnade sig Robert Leino helt fri, fintade elegant bort Niklas Rubin och lade in ledningspucken för gästerna. Kallduschen var ett faktum och satte ordentliga käppar i Frölundahjulen. För även om de flesta lägena som hemmalaget skapade – och avsluten som togs - i den första perioden inte var av bästa kvalité, så blev skärpan desto sämre efter att Örebro spräckt nollan.

Örebro redde ut ett numerärt underläge (ett av fyra totalt i matchen) tidigt i den andra perioden och började sedan trycka framåt. I en match där det för gästernas del till mångt och mycket handlade om försvarsspel och uppoffrande skottblockeringar i mängder så hittade man en offensiv växel ett par minuter in i mittenakten och förde spelet ett tag. I en kvick kontring slog man sedan till igen, när Robert Leino drev upp puck längs kanten och tryckte in ett distinkt avslut i bortre krysset till 2-0.

Tålamodet hos Frölunda försvann successivt medan Örebros snarare stärktes och gästernas enormt uppoffrande spel i försvarszon samt Jonas Arntzens fina målvaktsspel ihop med en hög effektivitet gjorde att Frölunda inte skulle lyckas komma tillbaka. Knappt halvvägs in i den tredje spräckte gästerna bubblan helt när Rodrigo Abols fastställde slutresultatet 3-0 som innebar att Frölunda tog noll poäng på tre hemmamatcher den här veckan.

– Det känns riktigt surt. Jag tycker att vi spelade bra under första halvan av matchen, kommenterade huvudtränare Roger Rönnberg och utvecklade:
– Vi tryckte på, har mycket tid i anfallszon. Men det är också så att när man har ett så kraftigt spelövertag som vi hade så blir det lätt att man släpper kontringar, som vi gjorde. De (Örebro) var brutalt effektiva på de få lägena de skapade medan vi var raka motsatsen. – Det här är en av de tuffaste veckorna på säsongen så klart. Mycket tid i anfallsspel, men vi måste också hitta ett systematiskt sätt att bryta upp sådana här försvarsspel utan att släppa farliga lägen bakåt. Behöver ett mindset att inte bli frustrerade när pucken inte går in. Pucken ska i mål, det här med att prestation är bra är en del, jag ser hellre att det ser ut så där vi inte gör mål än att vi inte skapar något. Men vi får inte vara nöjda med det, vi behöver trycka dit pucken också, avslutade Roger.

Kommande matcher
Torsdag 28/1, kl 19:00, IF Malmö Redhawks – Frölunda HC,
Lördag 30/1, kl 15:15, Frölunda HC – Brynäs IF,
Torsdag 4/2, kl 19:00, Örebro HK – Frölunda HC,
Lördag 6/2, kl 18:00, Leksands IF – Frölunda HC,
Tisdag 16/2, kl 19:00, Frölunda HC – IF Malmö Redhawks.

Matchstatistik

Frölunda HC – Örebro HK 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)
Skott:
41-20 (20-3, 13-13, 8-4)
PIM: 4-8 (0-4, 4-2, 0-2)

Period 1

Period 2
0-1 (21:00) | Robert Leino (Robin Kovács, Emil Larsson)
0-2 (32:14) | Robert Leino (Robin Kovács, Rasmus Rissanen)

Period 3
0-3 (48:41) | Rodrigo Abols (Borna Rendulic, Robin Salo)

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Johan Mattsson)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Jens Olsson - Filip Johansson
Jonathan Sigalet - Anders Grönlund
Mattias Norlinder

Linus Nässén - Joel Lundqvist - Max Friberg
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Robin Alvarez
Simon Hjalmarsson - Patrik Carlsson - Lucas Raymond
Elmer Söderblom - Jan Muršak - Johan Sundström
Christoffer Ehn