• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Söndag Sön 3 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb

Färjestad nollade

9 januari 2021 17:42
SHL

Frölunda HC stod för en mycket solid insats och besegrade Färjestad BK med 3-0.


Matchen mellan Frölunda HC och Färjestad BK inleddes piggt med en svängig, underhållande matchbild där båda lag satte hög fart mot motståndarnas målbur. Det skapades flera riktigt fina målchanser åt båda håll tidigt, där forne Frölundaspelaren Jacob Peterson kanske fick den allra bästa med drygt nio minuter spelade – men friläget räddade Johan Mattsson med sin högerarm.

Istället skulle Frölunda ta ett kliv framåt och på riktigt börja styra över matchen där hungern och drivet mot mål skulle ge utdelning. Med ett enastående klapp-klapp-spel kunde Joel Lundqvist och Max Friberg passa sig igenom Färjestadsförsvaret och av bara farten göra 1-0, när Max Friberg rakade in pucken ifrån nära håll. Målet innebar Fribergs tionde den här säsongen, en notering han aldrig tidigare nått under en SHL-grundserie.
Med bara 2:30 kvar att spela av den första perioden kom också utökningen, när Lucas Raymond rundade kassen, slängde in pucken framför och fick se Elmer Söderblom som, vid bortre stolpen, rakade in pucken och noterades för sitt första SHL-mål i karriären.

– Jag såg att pucken kom rakt emot mig, så jag försöker bara trycka dit den. Har varit nära (att göra mål) några gånger nu, så det var skönt och kul att få dit den, kommenterade målskytten Elmer Söderblom till C More efter den första perioden.

FRÖLUNDA GJORDE MÅNGA BRA SAKER under väldigt långa perioder av matchen. Färjestad gavs möjligheten att i mittenaktens första minut ta sig in på resultattavlan i och med ett numerärt överläge. Men ett mycket stabilt boxplay från Frölundahåll stakade ut vägen för hemmalaget, som efter några minuter tog tag även i den andra perioden.
Drygt fem minuter in i akten så kom ytterligare ett Frölundamål, där Simon Hjalmarsson sköt ifrån slottet och flög fram för att raka in returen till 3-0. – Vi spelar grymt bra offensivt. Mycket puck mot mål, många avslut och vi hugger på returerna. Mot Luleå i förrgår så hade vi inte den desperationen, tvingades ut på utsida och fick inte dit pucken lika ofta som vi får idag. Vi skjuter på varje halvchans och då händer det mycket när man tar de där avsluten mot mål, kommenterade Simon Hjalmarsson i C More.
– Samtidigt så släpper vi till lite väl mycket bakåt, tappar mycket puck i våra attackar och de är ett lag som går på minsta lilla chans de får så sticker dem med folk. Kan vi fortsätta vara ordentliga med puck och fortsätta mot mål så kan det nog gå bra.

Kontroll på matchen

Den disciplin, den vilja och spets som Frölunda visade upp var imponerande mot ett ganska uddlöst Färjestad. Ett rappare, starkare och rakare Frölunda skulle kontrollera matchbilden på ett exemplariskt sätt i den tredje perioden, där gästerna knappt gavs minsta möjlighet att ta sig in i matchen. Istället gick Frölunda för att utöka ledningen, spelade av matchen mer eller mindre i anfallszon och skulle reda ut en mållös tredjeperiod. Slutresultatet skrevs 3-0 och Johan Mattsson höll sin andra nolla för säsongen efter 29 räddade skott.

– Så klart alltid skönt att slå Färjestad. I första och tredje perioden tycker jag att vi spelade bra. Andra var lite slarvig stundtals där vi krånglade till det i stundtals, kommenterade Max Friberg efter slutsignalen.
– Det fanns lite mer edge i dag, både i närkamper och alla dueller egentligen. Vi gick in 100% för att vilja vinna, senast var det tvärtom där Luleå ville mer. Ibland börjar det där, det gäller att åka och vinna dueller, det gjorde vi i dag.
– Alltid kul att göra mål, jag spelar med bra spelare och många av målen har sett ut som i dag (1-0-målet), bara för mig att sticka dit klubban och peta in den. Jag har känt mig i fysisk form hela året, så nu när det varit lite tightare matchande och andra spelare kanske halkar efter så orkar jag kanske hålla i mer och får ett litet försprång.

Kommande matcher
Torsdag 14/1, kl 19:00, Skellefteå AIK – Frölunda HC,
Lördag 16/1, kl 18:00, Färjestad BK – Frölunda HC,
Tisdag 19/1, kl 19:00, Frölunda HC – Linköping HC,
Torsdag 21/1, kl 19:00, Frölunda HC – Leksands IF,
Lördag 23/1, kl 15:15, Frölunda HC – Örebro HK.

Matchstatistik

Frölunda HC – Färjestad BK 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)
Skott:
43-29 (13-11, 18-13, 12-5)
PIM: 6-29 (0-0, 6-4, 0-25)

Period 1
1-0 (13:08) | Max Friberg (Joel Lundqvist, Karl Henriksson)
2-0 (17:30) | Elmer Söderblom (Lucas Raymond, Anders Grönlund)

Period 2
3-0 (25:21) | Simon Hjalmarsson (Christoffer Ehn, Patrik Carlsson)

Period 3

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Jesper Sellgren - Viktor Ekbom
Jens Olsson - Filip Johansson
Jonathan Sigalet - Anders Grönlund
Theo Nordlund

Karl Henriksson - Joel Lundqvist - Max Friberg
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Robin Alvarez
Simon Hjalmarsson - Patrik Carlsson - Christoffer Ehn
Linus Nässén - Jan Muršak - Lucas Raymond
Elmer Söderblom