• Huvudsponsorer

Tio kan bli draftade

21 juni 2017 10:03
FHC

NHL-draften i Chicago närmar sig och Frölunda Indians har tio spelare som kan bli tingade.


När midsommarafton övergår i natt inleds den årliga NHL-draften i Chicago, USA.
De allra bästa i kullen född 1999 skall fördelas ut till de 31 NHL-lagen och Frölunda Indians är som vanligt väl representerat, tio spelare kan bli tingade.
– Det är roligt att det är så många, men vi är inte förvånade. Vi är duktiga på att få fram bra spelare och det är många bra spelare som kommer till oss, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Den av Frölundas 99:or som inför draften drar till sig den största uppmärksamheten är Lias Andersson. Den Kungälvs- och HV 71-fostrade 18-åringen förväntas gå redan i den första rundan.
– Jag skulle bli förvånad om han inte gör det, menar Sjöström, väl medveten om att ett förstarundaval är speciellt:
– Blir Lias vald i första rundan kan NHL-klubben sajna honom direkt och skicka ner honom i farmarligan. Det är vi medvetna om, men vi räknar med att han stannar hos oss.

Fredrik Sjöström och Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler kommer att vara på plats under NHL-draften i Chicago och det finns starka motiv för det.
– Draften är en bra möjlighet för oss att träffa NHL-klubbarna och prata om vad de har för planer och funderingar kring våra spelare. Vi vill ha ett utbyte, samarbete och en dialog med NHL-klubbarna, förklarar sportchefen.

Frölunda-spelare som kan bli draftade: Kristian Vesalainen, Filip Westerlund, Joni Ikonen, Kalle Miketinac, Arvid Söderblom, Kristoffer Gunnarsson, Oliwer Fjellström, Jacob Peterson, Philip Ekberg och Lias Andersson.

Tider NHL-draften:
23 juni: Förstarundan, 18.00 (01.00 svensk tid).
24 juni: Andra- till sjunderundan, 09.00 (16.00 svensk tid).