• Huvudsponsorer

Ungdom förstärker

4 april 2020 09:00
FHC

Mattias Persson tar över som ungdomsansvarig i Frölunda HC.


Frölunda HC:s barn- och ungdomssektion växer och ställs varje säsong inför nya utmaningar. För att möta den utvecklingen förstärks ungdom den 1 juni med en ny ungdomsansvarig, Mattias Persson från Hisingen Hockey.
”Jag är givetvis väldigt glad att få vara med att utveckla och påverka en redan bra ungdomsorganisation. De som känner mig vet att jag brinner för att alla barn skall få njuta av den underbara sporten ishockey. Frölundas arbete med att sprida ishockeyn i regionen är imponerande och något jag verkligen vill vara en del av. Jag ser fram emot att få vara den positiva kraften som fortsätter ta Frölunda ungdom framåt och uppåt”, säger Persson, för övrigt en av 20 som tog examen i Frölundas första ledarakademi i februari.

Nuvarande ungdomsansvarige, Daniel Eriksson, byter från den 1 juni tjänst och blir ansvarig för Frölundas U16 region syd-lag och föreningens del i hockeyhögstadiet Prolympia – han kommer dessutom vara instruktör vid hockeygymnasiet i Kungsbacka.
”Det skall bli spännande att ta med sig den erfarenhet jag fått som ungdomsansvarig till mitt nya uppdrag i föreningen. Jag ser fram emot att mer regelbundet arbete med spelarutveckling och påverka och vägleda spelare i träning och matchmiljö. Jag har haft fyra riktigt bra år tillsammans med alla fantastiska spelare och ledare i vår ungdomsverksamhet och jag är mycket stolt över hur vi tillsamman har utvecklat vår verksamhet med fokus på föreningens värdegrund och spelidé. Självklart kommer jag i min nya roll fortsätta följa verksamheten på nära håll”, säger Eriksson.

Frölundas Academy- och utvecklingsansvarige Mikael Ström kommenterar förändringarna i barn- och ungdomssektionen så här:
”Vi är mycket nöjda med den här lösningen. Mattias (Persson) och Daniel (Eriksson) blir tillsammans med Mariana Lindberg och Linus Börjesson ett mycket starkt team för att möta framtiden både på och utanför isen för våra barn och ungdomar”.