Tisdag Tis 2 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt

Slött i Leksand

16 november 2020 21:06
SHL

Frölunda HC hade inte mycket att komma med i Dalarna och föll med 4-0 mot Leksands IF.


LEKSAND | Det var inte mycket som stämde när Frölunda HC skrinnade ut i Tegera Arena för att möta Leksands IF, ett Leksand som vunnit fyra av sina fem senaste hemmamatcher.
Dalalaget rivstartade nämligen och stod för mer eller mindre allting av värde under de första 20 minuterna, mot ett väldigt slött och tamt Frölunda.
Tre gånger satte hemmalaget pucken i mål, men ”bara” 2-0 på tavlan efter att ett av målen blivit bortdömda på grund av en flyttad målbur. De andra två kom båda i spel fem mot fyra och innebar att man bröt Frölundas fina svit på sex matcher i följd utan insläppt mål i numerärt underläge.

– Vi är två-tre steg bakom i både energi och närkampsspelet. De vinner det mesta och får med sig utvisningar, där är de rätt vassa, kommenterade Max Friberg till C More i första paus och fick medhåll från huvudtränare Roger Rönnberg:
– Säsongens klart sämsta period hittills. Vi är yrvakna, har jättedåligt fokus och gör jättemånga misstag, vi ger Leksand det här. Vi behöver göra de enkla sakerna, få ned pucken i anfallszon och få upp strukturen i försvarsspel. Det finns jättemycket att förbättra, men det är lätt att stressa upp sig och där vi vill inte heller vara, sade Roger inför den andra perioden.

Frölunda kom ut piggare och mer resoluta i den andra perioden, inledde de första bytena med klart kvickare ben och ett mer resolut uppträdande i såväl spel med puck som utan den. Stundtals var det Frölunda som förde spelet, spelade runt och skapade sig själva tid i anfallszon, men några riktiga chanser att faktiskt ifrågasätta Leksandsmålvakten Janne Juvonens spel mellan stolparna förmådde man inte att vaska fram.
Farligast var det kanske, knappa kvarten in i perioden, när man fick sitt första numerära överläge, men det utan lyckas.

– Vi höjer oss, kommer ut bättre här och ser väl ut lite mer som vi vill göra. Riktigt nära är vi kanske inte, men vi har tjugo minuter kvar, konstaterade Nicklas Lasu hoppfullt och påpekade sina nycklar för framgång i slutakten:
– Fortsätter vi att trumma på som i andra så kan vi förhoppningsvis vara mycket i anfallszon och sätta press där för att så småningom ta vara på chanserna som vi kommer få.

Mattan drogs undan omgående

Tvåmålsunderläget som Frölunda hade när den tredje perioden startade var överkomligt, men man fick en bedrövlig start på akten efter att Oskar Lang utökat Leksands ledning till 3-0, bara 28 sekunder in i perioden. En ruskigt brant uppförsbacke blev sedan helt obestigbar när Jonas Ahnelöv, drygt sex minuter in, satte ett tungt slagskott till 4-0 och fick resterande av matchen att likna en transportsträcka mot slutsignalen.

– Vi kom in helt fel i det här. Vi var inte redo när pucken släpptes, inte alls på samma nivå som Leksand var. De var klart bättre än oss idag och vann fullt rättvist, konstaterade Roger Rönnberg efter slutsignalen.
– Vi gjorde en okej andraperiod, men vi skapade inte de där riktigt heta lägena framför mål. Vi brukar inte nöja oss med okej, vi vill vara bättre än så.

Segersviten på fyra raka matcher bröts därmed, men på torsdag har Frölunda möjligheten att förlänga sviten på hemmaplan (åtta segrar på lika många matcher) när man gästas av IK Oskarshamn.

Kommande matcher
Torsdag 19/11, kl 19:00, Frölunda HC – IK Oskarshamn,
Lördag 21/11, kl 15:15, Brynäs IF – Frölunda HC,
Lördag 28/11, kl 15:15, Frölunda HC – Djurgårdens IF,
Tisdag 1/12, kl 19:00, Växjö Lakers – Frölunda HC,
Torsdag 3/12, kl 19:00, Örebro HK – Frölunda HC.

Matchstatistik

Leksand IF - Frölunda HC 4-0 (2-0, 0-0, 2-0)
Skott:
26-24 (11-7, 5-11, 10-6)
PIM: 6-12 (0-6, 2-2, 4-4)

Period 1
1-0 (06:13) | Peter Cehlárik (Marek Hrivík, Patrik Zackrisson) PP1
2-0 (17:22) | Carter Camper (Patrik Zackrisson, Otto Paajanen) PP1

Period 2

Period 3
3-0 (40:28) | Oskar Lang (Otto Paajanen, August Berg)
4-0 (46:30) | Jonas Ahnelöv (Carter Camper, Marek Hrivík)

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Johan Mattsson)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Jens Olsson – Theodor Lennström
Viktor Ekbom - Filip Johansson
Anders Grönlund

Karl Henriksson - Joel Lundqvist - Max Friberg
Simon Hjalmarsson - Jan Muršak - Lucas Raymond
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Robin Alvarez
Joel Mustonen - Christoffer Ehn - Johan Sundström
Theodor Niederbach