• Huvudsponsorer

Förändringar i Academy

6 april 2017 11:00
FHC

Pierre Johnsson tar över J20 och Tobias Johansson blir ansvarig för Frölundas J18-lag.


Frölunda Indians organiserar om i sin akademi och det innebär nya tränare för såväl J20- som J18-laget.
Förre Frölunda-spelaren Pierre Johnsson tar över som ansvarig för J20-laget och Tobias Johansson blir huvudtränare för J18 – bådas kontrakt sträcker sig över säsongen 2018/2019.
Pierre Johnsson tränade tidigare Frölundas J18-lag och Tobias Johanssons klubbens U16-lag.
Förutom tränaruppdragen kommer Johnsson och Johansson att arbeta med hockeygymnasiet och spelarutbildning.
– Det känns helt rätt att lyfta upp tränare från våra egna led. Pierre och Tobias är två unga tränare som utvecklats enormt i vår verksamhet och har tillsammans med sina team haft fina framgångar med stort fokus på individuell spelarutveckling, säger Frölundas Academy-ansvarige Mikael Ström.

Johan Benker lämnar Frölunda Academy efter drygt två år:
– Jag vill tacka Frölunda för de här åren - alla spelare, ledare och personal. Det har varit en utvecklande och spännande resa på många sätt, men nu väntar nya utmaningar. Vad det blir är inte klart än. Vem vet, vi kanske ses igen i framtiden.
Mikael Ström kommenterar Johan Benkers period i Frölunda så här:
– Vi vill tacka Johan för hans tid i vår verksamhet. Johan har gjort ett mycket bra jobb med vårt J20-lag. Vi önskar Johan lycka till med kommande uppdrag, fyller.

Frölundas U16-lag flyttar från och med nästa säsong från Academy till ungdomsverksamheten, men med intakt målbild: Att så många egna spelare som möjligt skall nå föreningens akademi.