• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Tisdag Tis 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Tisdag Tis 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 6 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Tisdag Tis 20 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Tisdag Tis 27 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan

Ungdomsträning i fokus

8 november 2018 16:00
FHC

På säsongens andra Clinics var temat ungdomsträning – 65 ledare från 20 regionsklubbar om till Campus.


På söndagen vann Göteborg TV Pucken för spelare födda 2003. Linus Börjesson var ansvarig tränare för Göteborg så han och Daniel Eriksson (assisterande tränare i Göteborg) uppvaktades och gratulerades av alla Clinics-deltagare. Det var de väl värda.

Tobias Johansson inledde med att prata om tränarens roll under träning. Tränaren har ofta en bild av hur man skall träna och hur det skall se ut men frågan är hur ”coachbar” man är som tränare. Är man villig att förändra sitt tränarskap och upplägg på träningen? Johansson poängterar även vikten av att skapa en positiv miljö där spelarna inspireras och utmanas. Han belyste 50-50-regeln där spelarna tillåts att misslyckas lika ofta som de lyckas för att utmana sig själva i övningarna. Det är tränarens ansvar.

Linus Börjeson fortsatte sedan med att prata om beteende kontra övningar. Det är viktigt att först fundera på vilka beteenden man vill ha och sedan skapa övningar efter det. Inte tvärt om. Dessa övningar skall då innehålla en hög aktivitetsnivå och att spelarna har pucken ofta. Börjeson visade filmer på hur det kan se ut på träningar med Frölundas ungdomslag. Gemensamt för alla var att det var stationsövningar.

Kvällen avslutades med diskussioner i smågrupper där man pratade om hur det ser vad gäller träningsupplägg i hemmaklubben. Frölunda har sedan cirka fem år jobbat med en spelidé som även innehåller en idé om hur man skall vara som tränare och hur träningar skall läggas upp. Deltagare på tidigare Clinics har uppfattat budskapet som mycket bra, men tyckt det varit svårt att förankra idéer när de kommer hem. För tre år sedan tog vi fram en affisch som sammanfattar upplägget. Syftet med affischen var att på ett enkelt sätt visa att man står bakom träningsupplägget med till exempel hög aktivitet och mycket smålagsspel på alla nivåer.
Affischen är fortfarande aktuell.

Nästa Clinics är planerat till tisdag 11 december och då blir temat Spelförståelse med Daniel Eriksson, ungdomsansvarig i Frölunda och John Jansson, psykologisk coach i Frölunda.