• Huvudsponsorer

Islossning i Strömstad

22 augusti 2019 21:48
FHC

Frölunda Indians vann match ett i Strömstad Hockey Classic mot Leksand med 5-2, och spelar om mot Färjestad på lördag.


Ja, men, det här var ju något helt annat än starten i de två inledande försäsongsmatcherna, mot HV 71 och Växjö. Frölunda Indians förstalina anförd av kapten Joel Lundqvist tog hand om pucken direkt på nedsläpp, tryckte ner den i Leksands zon och blev kvar där i en minut. En rejäl markering i ett fullt Lionshov (500) i ett regnigt Skee strax söder om Strömstad i norra Bohuslän.
Resten av perioden såg i princip likadan ut, men inga mål, trots en handfull bra lägen och två numerära överlägen.
Offensivt, framförallt, visade det regerande svenska mästarlaget att det hänt mycket på en vecka – den höga pressen var tillbaka, jämte en hel del fyndiga lösningar på väg in i Leksands zon.

Och så blev det utdelning också, men inte i spelet i numerärt överläge, trots två tidiga lägen. I rättvisans namn sakande inte Leksand möjligheter i den andra periodens linda – 46 sekunder i fem mot tre.
Dödläget bröts efter knappt åtta minuter av en långt ifrån notorisk målskytt – distinkt Viktor Ekbom-avslut i bortre.
”Ett bra avslut, men jag fick en bra passning av Ryan (Lasch) också”, säger Ekbom.
Med utmärkte Leksandsmålvakten Janne Juvonens magi bruten skickade Mats Rosseli Olsen snyggt in 2-0 i krysset, elegant framspelad av Johan Sundström och Samuel Fagemo.
Trean trycke Patrik Carlsson distinkt in i power play i slutet av perioden.

Den tredje perioden blev målrik, men inte spännande. Mats Rosseli Olsen satte 4-0 tidigt och stängde matchen och det kunde inte ens Linus Perssons 4-1 ändra på mitt i sista akten. Nicklas Lasu svepte in 5-1 och Patrik Zackrisson fastställde slutresultatet 5-2 i numerärt överläge med två och en halv minuter kvar av matchen.
”Vi gjorde det vi pratat om och tränat på i veckan. Presspelet satt och vi vann puck på rätt sida”, sammanfattar Nicklas Lasu som gjorde mål för andra matchen i rad: ”Kul, jag var värd det målet. Och jag får tacka Hjallen (Simon Hjalmarsson) och Ryan (Lasch), dom gör mig bättre”.

Match två i Strömstad Hockey Classic spelas i Lionshov på fredagen (19.00) och på lördag avslutas turneringen i samma arena med tungviktsmötet Frölunda-Färjestad (16.00) – båda matcherna direktsänds i Cmore.

Frölundas lag
Målvakt:
Johan Mattsson (Niklas Rubin).
Backar:
Karl Stollery, Theodor Lennström.
Viktor Ekbom, Jacob Moverare.
David Printz, Anders Grönlund.
Julius Bergman.
Forwards:
Lucas Raymond, Joel Lundqvist, Max Friberg
Ryan Lasch, Nicklas Lasu, Simon Hjalmarsson
Rhett Rakhshani, Jacob Peterson, Patrik Carlsson.
Samuel Fagemo, Johan Sundström, Mats Rosseli Olsen.