• Huvudsponsorer

Andersson ersätter Lundh

8 mars 2018 12:34
FHC

Peter Andersson blir ny målvaktstränare i Frölunda Hockey Club.


Efter åtta säsonger väljer Adam Lundh att lämna Frölunda HC för nya utmaningar.
”Vi vill gärna passa på att tacka Adam för alla år hos oss och önska honom lycka till i framtiden”, säger Frölundas utvecklingsansvarige Mikael Ström och berättar att ersättaren heter Peter Andersson – en rutinerad målvaktstränare med många år i Norge (Stavanger) och det svenska U16-landslaget bakom sig.
”Peter är en mycket kunnig, noggrann och erfaren målvaktstränare som har utvecklat såväl juniorer som seniorer. Det skall bli väldigt inspirerande att få arbeta med honom i vårt hockeygymnasium och i akademin”, berättar Ström.

54-årige Andersson kommenterar sitt nya arbete och färska treårskontrakt med Frölunda HC så här:
”Det är en inspirerande utmaning att få jobba i en av Sveriges bästa hockeymiljöer både när det gäller faciliteter och ledarkompetens. Jag vill vidareutveckla den plattform för målvakter inom Frölunda som Adam (Lundh) och Kribba (Kristoffer Martin) har byggt upp och ser fram emot samarbetet med övriga ledare i föreningen”.

A-lagets målvaktstränare Kristoffer Martin känner väl till sin nye kollega:
”Det är en rutinerad målvaktstränare som gjort ett bra jobb där han har varit. Han är nyfiken och gillar utveckling och har fått fram många bra målvakter. Dessutom är han bra på video och har ett bra kontaktnät”.