• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 3 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Måndag Mån 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Idag 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec

Säsongens första nederlag

1 oktober 2020 21:29
SHL

Frölunda HC:s första förlust för säsongen kom borta mot Skellefteå AIK, 3-1 (2-1, 1-0, 0-0). Därmed både vinstsvit och hållen nolla bruten.


SKELLEFTEÅ | Efter två inledande segrar där Niklas Rubin inte släppt in något mål (3-0 hemma mot HV71 och 2-0 borta mot Djurgårdens IF) åkte Frölunda HC till Skellefteå för att förlänga sviten till tre segrar. Det fanns också en rekordnotering att jaga, där Rubin och Frölunda hade stått för den längsta hållna nollan inledningsvis på en säsong i högsta divisionen om man hade hållit tätt dryga minuten in i den andra perioden. Så långt skulle Rubin dock aldrig få chansen att hålla tätt, för Skellefteå AIK kunde i numerärt överläge spräcka nollan och ta ledningen redan efter 3:36, när Jesper Frödén blev frispelad och ganska enkelt kunde raka in pucken bakom en överspelad Rubin.

I en inledningsperiod där Frölunda var nedtryckta i egen zon under långa stunder var det inte helt ologiskt att hemmalaget också utökade ledningen till 2-0, när just Frödén var alert, snodde en studspuck framför näsan på Theodor Lennström och rakade in pucken knappa kvarten in i matchen. Frölunda replikerade dock snabbt, efter att Jan Muršak stått för en fin aktion, transporterat pucken upp igenom mittzon, igenom anfallszon, rundat Skellefteåmålet innan han hittade Simon Hjalmarsson, som reducerade till 2-1 med ett rappt direktskott – blott 18 sekunder efter Frödéns andra mål.

Trots en markant höjning, spelmässigt sett, i den andra perioden var det ett gästande Frölunda som hade oerhört svårt att komma till klara målchanser och överlista Gustaf Lindvall i hemmalagets målbur. Intentionerna var goda och det var ett klart Frölundaövertag i stora delar av mittenakten, därför blev det något av en kalldusch när Skellefteå i numerärt överläge utökade ledningen till 3-1 sent i mittenakten. Målskytt? Vem om inte Jesper Frödén höll sig framme och överlistade Rubin för tredje gången.

Kommer inte riktigt upp

Tiden fanns, möjligheterna skulle ges och Frölunda skulle gå för en upphämtning i den tredje perioden. Men offensivt skulle det inte riktigt lossna denna afton och den stora skillnaden emellan lagen blev till sist Jesper Frödéns utdelning och spelet i numerärt överläge. För med två Skellefteåmål i spelformen (av totalt fyra överlägen = 50%) medan Frölundas samtliga fem chanser passerade utan utdelning och med för dålig skärpa, så blev det svårt att hämta ikapp.
Skellefteå kunde hålla undan och kunde, efter en mållös tredjeperiod, ta samtliga tre poäng vilket innebar Frölundas första förlust för säsongen.

– Jag tycker att vi kom ut med lite fel attityd, beklagade huvudtränare Roger Rönnberg efter slutsignalen.
– Skellefteå var lite kvickare i det de gjorde, åkte mer skridskor och fick mer tid på grund av det. Vi kunde dock vrida tillbaka matchen i andra perioden och skapade oss en matchbild vi tycker om. Sedan gjorde de 3-1 och kunde därefter spela försvarsinriktat där vi inte lyckades komma intill. Spelet i numerärt överläge gick lite för sakta. Vi letade uppställt istället för att ta den inåt och attackera direkt. Det präglar lite attityden igenom hela matchen, att vi förväntade oss mer tid med puck. Tycker inte vi var riktigt förberedda. Vi förtjänade inte att vinna i dag, vi behöver en bättre attityd och där tycker jag Skellefteå visade sig bättre, avslutade Roger.

Kommande matcher
Lördag 3/10, kl 18:00, Frölunda HC – Leksands IF,
Torsdag 8/10, kl 19:00, Frölunda HC – Brynäs IF,
Torsdag 15/10, kl 19:00, Frölunda HC – Växjö Lakers,
Lördag 17/10, kl 18:00, Färjestad BK – Frölunda HC,
Tisdag 20/10, kl 19:00, IF Malmö Redhawks – Frölunda HC.

Matchstatistik

Skellefteå AIK - Frölunda HC 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)
Skott:
19-27 (10-6, 5-9, 4-12)
PIM: 12-10 (0-4, 6-2, 6-4)

Period 1
1-0 (03:36) | Jesper Frödén (Andreas Wingerli, Jonatan Berggren) PP1
2-0 (13:21) | Jesper Frödén (Albin Sundsvik, Jonathan Johsnson)
2-1 (13:39) | Simon Hjalmarsson (Jan Muršak, Jesper Sellgren)

Period 2
3-1 (38:15) | Jesper Frödén (Jonatan Berggren, Philip Broberg) PP1

Period 3

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Johan Mattsson)

Theodor Lennström – Filip Johansson
Jesper Sellgren – Stefan Elliott
Jens Olsson – Mattias Norlinder
Anders Grönlund

Karl Henriksson – Joel Lundqvist – Max Friberg
Simon Hjalmarsson – Jan Muršak – Lucas Raymond
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Joel Mustonen
Robin Alvarez - Patrik Carlsson - Linus Nässén
Elmer Söderblom