• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov

Sommarprat: Pär Edlund

1 juli 2019 09:00
FHC

Det blir en annorlunda semester för Frölunda Indians, en konsekvens av vårens rekordlånga slutspel.


Tre veckors förskjutning på grund av en extremt lång säsong skapar om inte problem så i vart fall ett annan upplägg och det är Frölundas fystränare Pär Edlund väl medveten om.
– Det kommer att se annorlunda ut och det finns lite stress över att vi har förberett oss under kortare tid. Konsekvensen blir ett annorlunda upplägg av egenträningen i juli och ett tuffare augusti.
Å andra sidan. Ett SM-guld och en CHL-titel är ingen nackdel att ha med sig in i en ny försäsong.
– Vi tar med oss energin från titlarna, men en ny säsong ger nya förutsättningar och vi kan inte ta något för givet, menar Pär Edlund som skickar i väg vad för sorts trupp på fyra veckors aktiv semester:
– Det har känts bra så här långt och den dryga veckan i Turkiet var nyttig för oss. Gruppen är seriös och professionell och ledargestalter som Joel (Lundqvist), Max (Friberg) och Hjalle (Simon Hjalmarsson) visar vägen och skapar rätt miljö.

Just Joel Lundqvist återkommer Pär Edlund till ofta. Frölunda Indians har i flera år betonat det hårda jobbets korrelation med framgång och är det någon, menar fystränaren, som symboliserar det sambandet så är det lagkapten Lundqvist.
– Trots sina 37 år är han seriös i sin träning och leder med exempel. Det är klart att sånt smittar av sig på resten av truppen.

Pär Edlunds blygsamhet tillåter honom inte att lyfta fram den egna entusiasmerande, men samtidigt kompromisslösa, inställning till en karaktärsdanande försäsong:
– Min inställning är att det inte finns något bra med att göra något dåligt. Vi har en faktabaserad fysprofil som fungerar och som vi följer och den skall spelarna leva upp till.
Oavsett som försäsongen är tre veckor kortare på grund av ett långt SM-slutspel?
– Ja, och för vissa innebär det ett tuffare juli. Jag räknar ändå med att vissa inte klarar testerna när vi är tillbaka från semestern, så vi får ligga i i augusti för att komma i fas.