• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Sommarprat: Pär Edlund

1 juli 2019 09:00
FHC

Det blir en annorlunda semester för Frölunda Indians, en konsekvens av vårens rekordlånga slutspel.


Tre veckors förskjutning på grund av en extremt lång säsong skapar om inte problem så i vart fall ett annan upplägg och det är Frölundas fystränare Pär Edlund väl medveten om.
– Det kommer att se annorlunda ut och det finns lite stress över att vi har förberett oss under kortare tid. Konsekvensen blir ett annorlunda upplägg av egenträningen i juli och ett tuffare augusti.
Å andra sidan. Ett SM-guld och en CHL-titel är ingen nackdel att ha med sig in i en ny försäsong.
– Vi tar med oss energin från titlarna, men en ny säsong ger nya förutsättningar och vi kan inte ta något för givet, menar Pär Edlund som skickar i väg vad för sorts trupp på fyra veckors aktiv semester:
– Det har känts bra så här långt och den dryga veckan i Turkiet var nyttig för oss. Gruppen är seriös och professionell och ledargestalter som Joel (Lundqvist), Max (Friberg) och Hjalle (Simon Hjalmarsson) visar vägen och skapar rätt miljö.

Just Joel Lundqvist återkommer Pär Edlund till ofta. Frölunda Indians har i flera år betonat det hårda jobbets korrelation med framgång och är det någon, menar fystränaren, som symboliserar det sambandet så är det lagkapten Lundqvist.
– Trots sina 37 år är han seriös i sin träning och leder med exempel. Det är klart att sånt smittar av sig på resten av truppen.

Pär Edlunds blygsamhet tillåter honom inte att lyfta fram den egna entusiasmerande, men samtidigt kompromisslösa, inställning till en karaktärsdanande försäsong:
– Min inställning är att det inte finns något bra med att göra något dåligt. Vi har en faktabaserad fysprofil som fungerar och som vi följer och den skall spelarna leva upp till.
Oavsett som försäsongen är tre veckor kortare på grund av ett långt SM-slutspel?
– Ja, och för vissa innebär det ett tuffare juli. Jag räknar ändå med att vissa inte klarar testerna när vi är tillbaka från semestern, så vi får ligga i i augusti för att komma i fas.