• Huvudsponsorer

”Jag är ett Kalla-fan”

14 februari 2018 09:00
FHC

Mats Rosseli Olsen om Sydkorea, OS-byn och Charlotte Kalla.


På torsdag morgon börjar den olympiska turneringen i ishockey för fyra av Frölunda Indians spelare. Sverige mot Norge och Joel Lundqvist och Rasmus Dahlin på den ena sidan och Mats Rosseli Olsen och Mattias Nörstebö på den andra.
– Det skall bli roligt och något jag ser fram emot. Jag har ju spelat med ganska många i det svenska laget så det blir så klart extra roligt att möta dom i OS, säger Mats Rosseli Olsen som via Sydkoreas huvudstad Söul är på plats i Pyeongchang sedan några dagar tillbaka:
– OS-byn är lite mindre än i Sotji, men det är kul att varje dag stöta på en massa stora idrottare. Och det är intressant att få uppleva en annan miljö och en annan kultur. Gott med gratis McDonalds också för dom som gillar det. Jag såg Joel längst fram i kön där i morse.
Förutom Joel, vilka andra Frölundaspelare har du träffat?
– Allihop. Vi bor ju så tätt och äter på samma ställe så vi kommer nog att springa på varandra varje dag.

Som på tisdagen när såväl det norska hockeylandslaget som Tre Kronor drog till sprintfinalen i längd – och de fyra Frölunda-lirarna poserade tillsammans i ett Instagram-inlägg.
– Vi får väl se vem som är mest nöjd efter den utflykten, säger den 27-årige norrmannen som sin nationalitet till trots gladdes över det svenska OS-guldet i längd redan första tävlingsdagen:
– Dom som känner mig vet ju att är ett Kalla-fan – att hon vann var riktigt kul.

Mats Rosseli Olsen tar under onsdagen över stafettpinnen från Rasmus Dahlin och pyntar Frölundas Instagramkonto med inlägg från OS i Sydkorea.

Matchen mellan Sverige och Norge i den olympiska ishockeyturneringen spelas på torsdag morgon svensk tid, nedsläpp 08.40.
Redan i natt spelade den femte Frölundaspelaren i OS sin första match i Sydkorea – Jan Mursaks Slovenien mötte USA.

Frölundaspelarnas spelprogram (gruppspel):
15 februari: Sverige-Norge (8.40).
16 februari: Sverige- Tyskland (01.10).
16 februari: Norge-Finland (01.10).
16 februari: Slovenien-Ryssland (08.40).
17 februari: Slovenien-Slovakien (01.10).
18 februari: Sverige-Finland (01.10).
18 februari: Norge-Tyskland (04.10).