• Huvudsponsorer

Grönlund förlänger

19 mars 2019 13:40
FHC

Han fick en chans och tog den – Anders Grönlund har skrivit på för två nya säsonger med Frölunda Indians.


Han var den mest oväntade värvningen inför den här säsongen – en 29-årig back utan SHL-erfarenhet.
– Han har visat att ålder inte är ett problem. Han har haft en grym utvecklingskurva hos oss och varit en av våra defensiva klippor, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström och berättar att Grönlunds nya kontrakt sträcker sig två säsonger framåt, till våren 2021:
– Anders har levererat över förväntan. Det är en ödmjuk kille med en bra personlighet som gör allt för laget.

Anders Grönlund har haft en annorlunda resa till SHL. Född i Piteå, fostrad i Luleå och en mängd stopp och avstickare på den väg som småningom vek av mot Göteborg och Frölunda. 30-åringen har spelat i division ett, allsvenskan och i den norska och danska ligan.
– Det var en morot när jag fick chansen i Frölunda. Jag köpte förutsättningarna direkt och det har ju betalat av sig, säger Grönlund och kommenterar två ytterligare säsonger så här:
– Jag är väldigt glad och det här betyder mycket för mig. Ett kvitto på att det har fungerat på den här nivån och en trygghet att veta var jag skall spela några år framåt. Jag trivs med att jobba långsiktigt och tror jag kan utvecklas ännu mer.
Med bara fyra dagar kvar till kvartsfinal ett mot Malmö försäkrar Anders Grönlund att fokus är precis där det skall vara Frölundas omklädningsrum.
– Det märks att slutspelet närmar sig och för mig personligen är det väldigt spännande. Jag har ju aldrig spelat slutspel förut och känner mig priviligierad att få göra det nu. Det är få förunnat.

Frölunda och Malmö möts i kvartsfinal ett i Scandinavium på lördag, 14.45 – biljetter går att köpa via den här länken.