• Huvudsponsorer

Frölundas femte final

2 februari 2020 12:00

Frölunda Indians är i CHL-final igen och ställs mot ett klassiskt tjeckiskt Mountfield.


Frölunda har ett smått fantastiskt facit i CHL. Under turneringens sex säsonger har Frölunda gått till final vid fem tillfällen, lyft bucklan tre gånger och kan på tisdag göra det för fjärde gången.
– Vi vet våra styrkor och använder dem för att få matcherna dit vi vill. Jag kan inte säga att det är något speciellt i vårt spel som gör att CHL passar oss, säger Frölundas videocoach Erik Lignell som har bra koll på det blivande finalmotståndet - Mountfield och Frölunda möttes redan i gruppspelet, en seger var:
– Det är samma spelartrupp och Mountfield är ett klassiskt tjeckiskt lag. Spelarna är välutbildade i alla delar av spelet och precis som vi är det ett jämnt och hårt jobbande lag.

En förändring har Mountfield dock gjort under säsongen – Vladimir Ruzicka har klivit in i båset och delar tränaransvaret med Tomas Martinec.
Dessutom: målvakten Marek Mazanek har varit strålande så här långt i CHL-slutspelet.
– Deras målvakt är en faktor för dom, det vet vi, men vi har tagit oss till final av en anledning. Det viktiga för oss är att spela vårt spel och med mycket fart, konstaterar Erik Lignell och funderar lite över det här med en final på bortaplan:
– Det är ju alltid roligt att spela finaler hemma, men bortaplan är ingen faktor. Vi har ju mött dom där förut och vet hur det är.
CHL-finalen spelas i CPP Arena i Hradec Kralove, tio mil öster om Prag, på tisdag (4 februari) – SVT direktsänder, nedsläpp 18.45.

På Valand går det på tisdagskvällen att se CHL-finalen på storbildsskärm, fri entré.

Frölundas CHL-finaler
2014/2015
Luleå-Frölunda 4-2

2015/2016
Kärpät-Frölunda 1-2

2016/2017
Frölunda-Sparta Prag 4-3 (öt)

2018/2019
Frölunda-Red Bull München 3-1

2019/2020
Mountfield-Frölunda ?