• Huvudsponsorer

Olofsson till Frölunda

3 april 2016 13:00

Talangen Victor Olofsson har skrivit på för två säsonger med Frölunda Indians.


Unge Victor Olofsson har verkligen tagit för sig i Modo och SHL under den här säsongen – nästa och den därefter spelar han i Frölunda Indians.

– Victor är en jättetalang och han har haft en bra säsong. Han har varit ledande i sitt lag, beskriver Frölundas sportchef Fredrik Sjöström värvningen.

Olofsson är en skicklig skridskoåkare, har ett bra skott och har under sina år i Modo visat att han är en pålitlig poängspelare.

– Han är en fullvärdig ersättare för Andreas Johnson. Vi känner att vi kan utveckla honom ytterligare och förbereda honom för nästa nivå, säger Sjöström.

Så sent som i fredags kväll förlorade Modo den avgörande kvalmatchen till SHL mot Leksand, trots två mål av Victor Olofsson - en tuff snyting, men också början på något nytt.

– Det tog ett tag att förstå vad som hände, men nu är det dags att gå vidare och jag är riktigt laddad för att testa något nytt, säger 20-åringen och förklarar varför han har skrivit på ett tvåårskontrakt med Frölunda Indians:

– Det är en grym klubb och en möjlighet för mig att ta ytterligare ett kliv i karriären. Frölunda har visat att dom kan utveckla spelare.

Fredrik Sjöström ser dig som en ersättare till Andreas Johnson?

– Jag skall verkligen göra allt för att axla den rollen.

Victor Olofsson

Ålder: 20 år.

Längd: 180 cm.

Vikt: 78 kg.

Skjuter: Vänster.

Moderklubb: Modo Hockey.

Kommer från: Modo Hockey.