• Huvudsponsorer

Burström ny assisterande

11 maj 2020 12:00
FHC

Frölunda-bekantingen Anders Burström blir ny assisterande tränare i Frölunda Indians.


En och annan i Göteborg lär minnas Anders Burström. 1996 spelade han i det Luleå som besegrade Frölunda i den SM-finalserie som kallas den tuffaste någonsin.
2015 stod han i båset när Luleå vann den första CHL-finalen, mot Frölunda.
Från och med i dag (måndag) är 44-årige Burström ny assisterande tränare i Frölunda Indians, kontraktet sträcker sig till våren 2023.
– Tiden går, men minnena sitter kvar. Det var sjukt tryck i Frölundaborg under sista SM-finalmatchen, säger Anders Burström som tycker så här om att flytta 120 mil söderut:
– Det kommer att bli en omställning, men jag och familjen gillar äventyr och jobbet är enormt inspirerande.

Burström har under större delen av sin spelar- och ledar-karriär varit moderklubben Luleå trogen. Han har spelat under Roger Rönnberg och med årsbarnet Kristofer Näslund och det bidrog starkt till miljöombytet:
– Det är en stor anledning till att jag hamnade i Frölunda. Vi känner varandra väl och det är en fördel.
Vad tar du med dig till Frölunda?
– Först och främst en hel del erfarenhet. Jag förstår elithockey efter många år som elitspelare och tränare. Och för mig är det viktigt att se och förstå människan. Det mentala är viktigt för att få ut den fulla potentialen hos varje spelare.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström kommenterar valet av Anders Burström så här:
– Vi har fått in många ansökningar och pratat med många spännande kandidater. När vi träffade Anders klickade det. Han är noggrann, driven och har stått i ett SHL-bås förut. Han känner Roger (Rönnberg) och Kristofer (Näslund) sedan tidigare och han gillar att jobba i team.