• Huvudsponsorer

Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Tisdag Tis 8 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Idag 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

”Det gnälls aldrig”

9 juli 2018 09:00
FHC

Fyra veckors semester, men bara i teorin – Pär Edlund släpper inte i väg Frölunda Indians A-trupp bara så där.


Det har varit en tuff vår på Campus och under två månader har det lyfts åtskilliga ton i gymmet. Den tunga försäsongsträningen har varvats med innebandy, fotboll, basket, flaggfotboll och intervaller i Bragebacken - och lite annat smått och gott i syfte att bygga styrka och bryta ner.
–Det är en vältränad grupp unga män som vi skickat hem, säger Frölundas fystränare Pär Edlund.

Det här med träning på elitnivå handlar om dynamik och de fyra semesterveckorna är förstås bara ett kapitel i den stora romanen. En återhämtningsperiod efter nio veckors grisande, men inte ledigt.
Spelarna har fått med sig en bank av övningar att frossa i, men inte utan direktiv. Uppmaningen är att lägga fokus på sina svagheter.
– För att behålla maxstyrkan måste man köra ett maxpass i gymmet en gång i veckan. Utöver det bestämmer spelarna själva hur mycket och vad de skall träna. Men det är ju inte någon som vill rasera något man byggt upp. Och klarar man inte testerna när vi kommer tillbaka blir det jobbigt, men det händer inte, säger Pär Edlund som tycker så här om truppen säsongen 2018/2019:
– Det är en tacksam grupp att jobba med. Alla är motiverade och det gnälls aldrig.
Gott så, men det innebär också ett stort mått av ansvar hos ledarkollektivet.
– Ja, man får inte svika en sådan grupp genom att vara en idiot. Man måste ha någon form av känsla och inte utnyttja möjligheten, förklarar Edlund och tar överlevnadslägret som exempel på just hur lojal och tajt truppen är.

I två dagar drillades Frölunda Indians hårt i ovan miljö och långt utanför trygghetszonen. Ett välkommet avbrott i vardagen, ja, men samtidigt en fysisk och psykisk utmaning.
– Det fanns några moment, bland annat repelleringen, som en del var tveksamma till. Men de gjorde det ändå, för sina lagkamraters skull, berättar Pär Edlund som efter ännu en av många försäsonger värderar den här upplagan av Frölunda Indians högt:
– Alla har stuckit in huvudet och uppfyller vår fysprofil. Vi kommer att få en hårt jobbande och motiverad grupp som tar ansvar i höst. Och allt som vi gör här (gymmet) gör vi för att killarna skall bli bättre hockeyspelare. Vi jobbar med korrelation och av erfarenhet, vi famlar inte.