• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt

”Det gnälls aldrig”

9 juli 2018 09:00
FHC

Fyra veckors semester, men bara i teorin – Pär Edlund släpper inte i väg Frölunda Indians A-trupp bara så där.


Det har varit en tuff vår på Campus och under två månader har det lyfts åtskilliga ton i gymmet. Den tunga försäsongsträningen har varvats med innebandy, fotboll, basket, flaggfotboll och intervaller i Bragebacken - och lite annat smått och gott i syfte att bygga styrka och bryta ner.
–Det är en vältränad grupp unga män som vi skickat hem, säger Frölundas fystränare Pär Edlund.

Det här med träning på elitnivå handlar om dynamik och de fyra semesterveckorna är förstås bara ett kapitel i den stora romanen. En återhämtningsperiod efter nio veckors grisande, men inte ledigt.
Spelarna har fått med sig en bank av övningar att frossa i, men inte utan direktiv. Uppmaningen är att lägga fokus på sina svagheter.
– För att behålla maxstyrkan måste man köra ett maxpass i gymmet en gång i veckan. Utöver det bestämmer spelarna själva hur mycket och vad de skall träna. Men det är ju inte någon som vill rasera något man byggt upp. Och klarar man inte testerna när vi kommer tillbaka blir det jobbigt, men det händer inte, säger Pär Edlund som tycker så här om truppen säsongen 2018/2019:
– Det är en tacksam grupp att jobba med. Alla är motiverade och det gnälls aldrig.
Gott så, men det innebär också ett stort mått av ansvar hos ledarkollektivet.
– Ja, man får inte svika en sådan grupp genom att vara en idiot. Man måste ha någon form av känsla och inte utnyttja möjligheten, förklarar Edlund och tar överlevnadslägret som exempel på just hur lojal och tajt truppen är.

I två dagar drillades Frölunda Indians hårt i ovan miljö och långt utanför trygghetszonen. Ett välkommet avbrott i vardagen, ja, men samtidigt en fysisk och psykisk utmaning.
– Det fanns några moment, bland annat repelleringen, som en del var tveksamma till. Men de gjorde det ändå, för sina lagkamraters skull, berättar Pär Edlund som efter ännu en av många försäsonger värderar den här upplagan av Frölunda Indians högt:
– Alla har stuckit in huvudet och uppfyller vår fysprofil. Vi kommer att få en hårt jobbande och motiverad grupp som tar ansvar i höst. Och allt som vi gör här (gymmet) gör vi för att killarna skall bli bättre hockeyspelare. Vi jobbar med korrelation och av erfarenhet, vi famlar inte.