• Huvudsponsorer

Weber till Frölunda

9 november 2017 09:00
FHC

Frölunda Indians breddar truppen med amerikanske backen Mike Weber.


Frölunda Indians väljer att ersätta en av sina skadade spelare – Pathrik Westerholm – med en 29-årig amerikan, Mike Weber.
”En stor, tuff och defensivt lagd back. I Mike får vi in rutin och ledarskap”, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.
Enligt SHL:s regelverk får en skadad spelare ersättas av annan spelare i sju veckor och den möjligheten väljer Frölunda Indians att utnyttja.
”Vi nosade på honom redan förra säsongen, men då blev det inget. För ett tag sedan dök möjligheten upp igen och vi har jobbat för det här i ett par veckor”, säger Sjöström och förklarar tanken bakom sjuveckorskontraktet:
”Det är bra för båda parter. Vi får en möjlighet att känna på varandra och se vad det leder till”.

Mike Weber kommer närmast från AHL och Iowa Wild, men har spelat 351 NHL-matcher under en lång karriär – de allra flesta i Buffalo Sabres.
29-åringen från Pittsburgh beskrivs som defensivt stabil med god räckvidd och storlek och som inte drar sig för fysiskt och aggressivt spel.
”Jag har aldrig varit ett offensivt hot. Jag är mer av en defensiv och tävlingsinriktad back som gör det som behövs för laget”, säger Mark Weber och berättar varför det blev just Frölunda:
”Jag har bara hört bra saker om klubben och Göteborg och SHL är en av världens bästa ligor. Det skall bli spännande och utmanande att spela i en annorlunda miljö”.
Känner du någon i Frölunda sedan tidigare?
”Ja, Matt (Donovan). Jag har spelat ihop med honom i Buffalo”.
Mike Weber gör med allra största säkerhet sitt första träningspass med Frölunda Indians på måndag förmiddag – amerikanen kommer att spela i tröja nummer 57.

Mike Weber
Ålder: 29 år.
Position: Back.
Längd: 188 cm.
Vikt: 98 kg.
Skjuter: Vänster.
Klubbar: Pittsburg Penguins Jr, Windsor Spitfires, Barrie Colts, Buffalo Sabres, Rochester Americans, Portland Pirates, Lörenskog, Washington Capitals, Iowa Wild.