• Huvudsponsorer

Då kör vi!

9 augusti 2017 12:00
FHC

I första matchen för säsongen ställs Frölunda Indians mot Färjestad – i Strömstad.


Med knappt två veckor på skridskor drar Frölunda Indians till norra Bohuslän för säsongens första match – Färjestad i Lionshov, Strömstad, i morgon (torsdag), 19.00.
– Det är tråkigt att bara träna. I en match får vi på ett annat sätt möjligheten att se om det vi tränat på fallit på plats, säger assisterande tränaren Pär Johansson och berättar att Frölunda börjat i en lite annan ände den här säsongen:
– Vi har lagt ganska stor vikt vid anfallsspelet. Vi har en offensiv trupp, vi vill vara ett offensivt lag och vi vill göra många mål.
Med det i åtanke är det knappast fruktbart att jämföra den här upplagan av Frölunda Indians med tidigare menar Johansson, men drar ändå vissa slutsatser:
– Den här gruppen kom ihop tidigt och det tack vare lägret på Kreta i våras. Men för att veta var vi står rent spelmässigt behövs mer kött på benen.

För Färjestad – med Frölundbekantingarna Dick Axelsson och Mikael Wikstrand i truppen – är det också första matchen för säsongen. Därför rätt meningslöst att lägga krut på motståndet konstaterar Pär Johansson.
– I vanliga fall scoutar vi ju det lag vi skall möta, men inte den här gången. I det här skedet av säsongen är det viktigaste vad vi gör.

Cmore direktsänder morgondagens match mellan Frölunda och Färjestad, sändningen startar 18.50.