• Huvudsponsorer

Forwarden Max Görtz till Frölunda

9 december 2013 11:00

Frölunda HC och forwarden Max Görtz, 20, har i dag undertecknat ett avtal som gäller den här säsongen och ytterligare två säsonger, till och med 30 april 2016.


Max Görtz kom till Göteborg på söndagskvällen och tränar med Frölunda i dag. Han är tillgänglig för spel redan i morgon hemma mot Örebro HK i Scandinavium.

Max Görtz kommer närmast från Färjestads BK där han spelat de senaste två säsongerna. Görtz är skåningen som har rötterna i Höör och började karriären i Frosta HC och fortsatte vidare till Malmö Redhawks organisation.

Under tre säsonger har Görtz spelat 101 matcher i Elitserien/SHL (13+13=26) med Färjestads BK. 2012 draftades Görtz av Nashville Predators i den sjätte rundan.

Christian Lechtaler, sportchef Frölunda Indians:
-Vi fortsätter att bygga ett lag för framtiden, med både kort och lite längre fokus. Med Görtz i truppen har vi kortsiktigt fyllt en lucka till matcherna i SHL och Red Bulls Salute under junior-VM och landslagsuppehållet nu i december.

–På lite längre sikt har han fortfarande en stor utvecklingspotential, är i helt rätt ålder för oss, är väldigt hungrig på utveckling och passar perfekt in i den spelidé vi jobbar med.

–Max specialité är ju att gå rakt på mål och med sin snabbhet och karaktär, storlek och orädda uppoffrande spelstil är han ett vasst offensivt vapen. Att han dessutom har ett bra skott är förstås ingen nackdel.

#9 Max Görtz: -Det kändes helt rätt när jag hörde att Frölunda var intresserade av mig, så det är bara kul. Men även för att jag vet att jag kan fortsätta utvecklas bra i Frölunda.

-Jag känner ju redan några av spelarna i laget, så Collberg, Wennberg, Djuse, Tom Nilsson och Erik Karlsson får väl guida mig lite när jag kommer vilse i Göteborg.

–Jag vill bli bättre på allt och det tror jag att jag kan få bäst hjälp med i Göteborg och i Frölunda! Jag har ju haft Roger och Robban i juniorlandslaget och jag vet att de där två kan hjälpa till väldigt mycket, med att göra individen bättre samtidigt som det också blir bra för laget.

-Julmatchen utomhus mot Skellefteå på Gamla Ullevi har jag inte tänkt så mycket på än. Men det är klart att det kommer bli en häftig upplevelse. Jag har väl spelat ute nån gång när jag var liten men inte något så här stort. Det ska bli häftigt.

-Tröjnummer ja, njae det är inte så viktigt för mig. Har spelat med både 23 och 29 men det funkar ju inte i Frölunda. Så får det bli 9, det är ett coolt nummer.