• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Januari Jan
Tisdag Tis 8 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Europa till Campus

6 oktober 2018 09:36
FHC

100 europeiska hockeyklubbar på seminarium i Frölundaborg.


Den europeiska hockeyunionen (EHC) är samlad i Göteborg för Hockey Business Forum på lördag, men tjuvstartade i Frölundaborg redan på fredagskvällen.
"Vi ville bjuda våra EHC-medlemmar på ett helgpaket och visste att det fanns ett intresse i Europa av hur Frölunda arbetar med spelarutveckling", beskriver EHC:s vd Szymon Szemberg seminariet i Frölundaborg som lockade över 100 klubbrepresentanter:
"Intresset visar vilket bra rykte Frölunda har i hockeyvärlden efter tre raka CHL-finaler och alla färdiga produkter klubben skeppat iväg till NHL".

Fredagskvällen i Frölundaborg handlade om Frölunda HC:s sportsliga verksamhet från barn- och ungdomsverksamheten, via Academy till A-lag. De dryga 100 delades upp i fyra grupper och fick i tur och ordning lyssna på Christian Lechtaler, Fredrik Sjöström, Roger Rönnberg och Daniel Eriksson/Tobias Johansson - som ur lite olika perspektiv redogjorde för klubbens filosofi kring den sportsliga verksamheten i allmänhet och arbetet med spelarutveckling i synnerhet.
"Fantastiskt att så många klubbar är intresserade av vad vi gör och att vi kanske kan bidra till utvecklingen av hockeyn i Europa", säger Christian Lechtaler som var något överraskad av uppslutningen:
"Det kom fler än vi hade förväntat oss, men det visar samtidigt att det arbete EHC gör fungerar och det är väldigt roligt".

Bland de 100 besökarna fanns det några som stack ut. Som de slovakiska världsmästarna Michal Handzus, Richard Lintner och Rastislav Pavlikovski. Som norrmannen Ole-Kristian Tollefsen. Som tjeckiske målvakten Petr Briza. Som de två finska NHL-spelarna Mikko Leinonen och Janne Laukkanen.