• Huvudsponsorer

Julius Bergman till A-truppen

14 april 2014 13:00

Frölunda HC och backen Julius Bergman, 18, har undertecknat ett kontrakt som innebär att Julius flyttas upp till A-truppen.

Julius kommer närmast från Frölunda Academy och kontraktet gäller två säsonger, till och med 30 april 2016.


Julius Bergman är född i Stockholm men har växt upp i- och spelat med- Karlskrona HK J18, J20 och även med A-laget i Hockeyallsvenskan. Under säsongen 2012/2013 kom han till Frölunda Academy. Den senaste säsongen var han assisterande lagkapten i Frölunda J20.

Han har tränat med Frölundas A-lag till och från under säsongen och gjorde A-lagsdebut i Red Bull Salute i Berlin i december 2013. Debuten i SHL skedde den 8 mars i år borta mot AIK (bilden ovan), med 12 minuters speltid och fyra utvisningsminuter.

Julius Bergman har representerat Sverige i samtliga landslag hittills under sin karriär.

Christian Lechtaler, sportchef Frölunda HC:
-Julius har alla förutsättningar och möjligheter att bli en riktigt skicklig spelare. Han är fortfarande väldigt ung men spelar redan en klok, fysisk hockey med mycket energi och klarar det i ett högt tempo.

–Han har också väldigt tydligt visat att han är villig att göra det hårda jobbet som krävs för att lyckas i SHL.

–Frölundas strategi är att vi ska ha en så bra och långsiktigt stabil verksamhet i Academy, att vi löpande kan utveckla och flytta upp unga spelare, och komplettera med mer rutinerade spelare när det krävs.

–Strategin ska leda till att vi hela tiden ska ha förutsättningarna att utmana topplagen i SHL och även utmana om SM-guldet. Balansen i spelartruppen mellan unga spelare och mer rutinerade spelare skapar förutsättningar för både sportslig och ekonomisk framgång.

#8 Julius Bergman:
-Frölunda är en storklubb som har väldigt bra träningar och det känns bra för mig och min utveckling. Så valet var ganska enkelt.

–Debuten i SHL mot AIK i mars gjorde att jag fick känna på det på allvar och det kändes riktigt bra.

–Den hockey som alla lagen i Frölunda spelar bygger på väldigt mycket skridskoåkning och mycket positionsspel och det tycker jag passar mig väldigt bra. Det gillar jag!

–Det känns förstås toppen och jag ser redan fram mot den 5 maj när försäsongen börjar och sedan när matcherna börjar efter sommaren. Tala om att vara laddad!

–Tröjnumret spelar inte så stor roll. Det viktiga är inte vad man har på ryggen, utan det man har på bröstet. Där har jag en indian och det känns väldigt bra.