• Huvudsponsorer

Full pott i avslutningen

17 mars 2019 19:00
FHC20

Redan förra helgen säkrade Frölunda J20 seriesegern i J20 SuperElit TopTio och man fortsatte på det inslagna vinnarspåret med dubbla segrar mot Djurgården respektive AIK i seriens avslutning.


På lördagen slog indianerna ett hemmastarkt Djurgården med 3-2 men segern satt långt inne då Frölunda J20 tappade en 3-0 ledning i den andra perioden efter en offensiv av hemmalaget som fullständigt bombarderade Frölunda och målvakten Erik Portillo som stod på huvudet hela den tredje perioden.

Frölundas mål gjordes av: Jesper Emanuelsson, Jonatan Lundin-Andersson och Filiph Åström.

Seger även i den avslutande seriematchen

Det blev även seger på söndagen när man slog AIK med 5-3. Likheter från lördagens match fanns och återigen tappade man en ledning med 4-0 upp till 4-3 sedan AIK studsat tillbaka i den tredje perioden och skapade nerv i slutet av matchen. Men Ludvig Persson i Frölundakassen stod emot AIKs offensiv och Isac Andersson kunde fastställa matchresultatet 5-3 med mindre än två minuter kvar att spela.

Frölundas övriga mål gjordes av: Elmer Söderblom x2, Eric Engstrand och Linus Nässén.

Imorgon måndag kl. 09:00 är det dags för Frölunda att välja motståndare i åttondelsfinalerna som startar redan nu på onsdag till veckan.
Åttondelsfinalerna spelas i en serie bäst av tre matcher och Frölunda J20 startar borta innan man vänder hem till Frölundaborg för match fredag och eventuellt lördag.

Både onsdagsmatchen och fredagsmatchen startar 19:00 och sänds på svenskhockey.tv.