• Huvudsponsorer

"Fantastiskt kul"

17 maj 2017 17:10
FHC

Det blev franskt, schweiziskt och österrikiskt motstånd för Frölunda Indians i CHL-gruppspelet.


Lottningen till den fjärde upplagan av Champions Hockey League genomfördes i tyska VM-staden Köln på onsdagseftermiddagen.
Det regerande mästarlaget Frölunda Indians lottades in i grupp H och möter i gruppspelet Gap Rapaces, Frankrike, KAC Klagenfurt, Österrike, och ZSC Lions Zürich, Schweiz.
– Fantastiskt kul, resmässigt är det optimalt, säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson som noterat den relativa närheten mellan Gap, Zürich och Klagenfurt – tre städer i anslutning till eller i alpmassivet.

Så här tycker Pär Johansson om lottningen ur ett sportsligt perspektiv.
Gap Rapaces
– Ett nytt lag för oss, men vår målvaktstränare Kristoffer Martin har spelat i Gap och det är ju till hjälp för oss.
ZSC Lions Zürich
– Ett lag med två svenska coacher, Hans Wallsson och Lasse Johansson. Det talar för att det är ett väl-coachat lag som gärna vill spela med fart och mycket puckinnehav. Ett av de bästa lagen i den seedningsgruppen.
KAC Klagenfurt
– Förlorade den österrikiska finalen mot Wien och det betyder att det är ett bra lag. Österrikiska lag brukar ha två bra linor med individuellt mycket skickliga spelare.

CHL:s gruppspel inleds den 24 augusti och avslutas den 11 oktober – spelordningen spikas inom kort.
– Vi tycker att CHL är en kul utmaning och vi har ju något att försvara. Och att vi får möta tre nya lag är bara positivt, det är ju det man hoppas på, säger Pär Johansson.