• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Idag 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj

Milstolpe och rookiekontrakt

24 oktober 2018 14:45
SHL

900 matcher, sug på den – en imponerande siffra, eller hur? Och Samuel Fagemo har fått sitt namn på ryggen.


14 säsonger, tio som kapten, två CHL-titlar (2016 och 2017) och tre SM-guld (2003, 2005 och 2016). Joel Lundqvist är Frölunda Indians och på torsdag kväll skriver 36-åringen ett nytt kapitel i en redan fantastisk karriär.
Mot Skellefteå spelar kapten Lundqvist match 900 i Frölundatröjan, en fantastisk siffra.
– Är det så många matcher? Kul och speciellt och när jag hör det blir jag förstås glad och stolt, säger Frölunda-ikonen, men betonar att det här med milstolpar inte är något han går och funderar på dagligen:
– 900 matcher har jag överhuvudtaget inte reflekterat över. Jag är så inne i det jag gör och har fokus på att utmana mig själv och att utvecklas. Och det tror jag är bra, det är lätt att bli bekväm annars.
Med 900 spelade matcher lyfter Joel Lundqvist till en helt egen nivå i Frölundas statistiska parnass och med ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong är 1 000 inom räckhåll.
– Där är jag inte ännu och det är inget jag sitter här och tänker på. Jag vet hur fort det kan gå i hockey, det kan hända saker, menar jubilaren.

Junioren Samuel Fagemo har på sin nivå tagit ytterligare ett kliv i karriären. Mot Linköping i tisdags passerade han 100 spelade SHL-minuter och har skrivit på ett rookie-kontrakt – och fått sitt namn på tröja nummer 11.
– Det är bara jätteroligt detta, det var ett delmål för mig med säsongen. Jag trodde faktiskt inte att det skulle komma så tidigt, men jag har fått ett stort förtroende och har jobbat hårt för det här. Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse, konstaterar 18-åringen.
Samuel Fagemos rookiekontrakt sträcker sig över nästa säsong också, till våren 2020.
– Kul att få upp ytterligare en egen kille. Han har gjort sig förtjänt av det här och har visat offensiva kvaliteter och att han har näsa för målet, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Patrik Carlsson spelar inte torsdagens match mot Skellefteå, junioren Linus Nässén går in i hans ställe – truppen som helhet tas ut efter morgondagens värmning.
Frölunda Indians bortamatch mot Skellefteå på torsdagskvällen direktsänds i Cmore, nedsläpp 19.00.