• Huvudsponsorer

Jullovscamp i Lidköping

9 januari 2018 09:00
FHC

För andra året arrangerade Frölunda en tvådagarscamp i Lidköping i samarbete med HC Lidköping.


Spelarna var födda 2003-2005. Intresset för campen var mycket stort. Sex målvakter och 41 utespelare från 16 föreningar var på plats. Från Frölundas ledarstab kom Daniel Eriksson (ungdomsansvarig), Linus Börjesson (instruktör ungdom), Andreas Terner (ansvarig U16-tränare), Marcus Anselm (målvaktstränare ungdom) samt Göran Pegenius (campansvarig). Dessutom var flera ledare från HC Lidköping med både på och utanför isen under ordförande Benny Kedéns ledning.

Bauer var på plats första dagen. De hade klubbor och en del målvaktsutrustning med sig som spelarna kunde prova på isen. Dessutom fanns möjligheten för spelarna att med en speciell utrustning ”scanna” fötterna för att se vilken form av skridskor som passar till deras fötter.

Tanken med att genomföra camp utanför Göteborg är främst att närma sig föreningar och spelare i vår region. HC Lidköping ansvarade för allt vid sidan av isen och Frölunda stod för den sportsliga delen. Frölunda får på detta sätt en fin möjlighet att introducera fler ungdomsspelare för Frölundas spelidé. På isen fokuserade vi på individuell utveckling under fyra istimmar varje dag. Ett ispass med specifik målvakts-, back- och forwardsträning. Ett ispass med stationsträning. Båda dagarna avslutades med smålagsturneringar.
Dessutom hade vi inslag av fys- och teori-pass.
Spelare och ledare var mycket nöjda efter de två dagarna i Lidköping. Vi hoppas dessa dagar skall inspirera spelarna lite extra i sin hockeyträning.
Vi vill här tacka alla inblandade för två härliga dagar.

Frölunda genomför ”lovcamper” även vecka 7 i Göteborg, vecka 8 i Oslo och på påsklovet på Öckerö. Anmälan görs på hemsidan www.frolundacamps.se.