• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

Klara för final - igen

15 januari 2019 20:01
CHL

Frölunda HC är, för fjärde gången, klara för final i Champions Hockey League - efter en strålande insats i returmötet med HC Plzen.


PLZEN | Frölunda HC tog ett grepp om finalplatsen i Champions Hockey League när tjeckiska HC Plzen besegrades med 6-3 i den första semifinalen i Frölundaborg förra veckan. Returmötet ägde rum i tjeckiska Plzen, och trots ett tremålsöverläge inför ”andra halvlek” så var det ett Frölunda som gick ut stenhårt med ingenting annat i inställningen än att vinna även denna matchen.
Det bar också frukt, för redan drygt tre minuter in i matchen kunde man stoppa ett tjeckiskt anfallsuppspel och vände, där Ryan Lasch satte full fart mot motståndarmålet. Han fick en gata mot mål längs höger, skottfintade ned Plzens målvakt Dominik Frodl, rundade kassen och lade elegant in pucken köksvägen.

– Fantastisk prestation av Ryan, han är bra, berömde Patrik Carlsson i SVT i första pausen medan han fyllde på med beröm över lagets spel:
– Jag tycker att vi kom ut jättebra. Precis som vi pratade om kom vi ut och tog initiativ. Det är svårt att försvara sig i 60 minuter, så vi har varit inne på att matchen startar vid 0-0.

Defensivt stod Frölunda för en mycket stabil insats och gjorde det oerhört svårt för Plzen att komma intill, skapa lägen och tjeckerna fick ingenting att gå på för att korta ned underläget. Istället var det Frölunda som - efter en mållös mittenperiod - fick en kanonstart på den tredje perioden och kopplade det definitiva avgörande om semifinalserien.

Avgörande

Tack vare en Plzen-utvisning sent i den andra perioden fick Frölunda inleda den tredje i numerärt överläge, och där kunde Simon Hjalmarsson raka in en retur ifrån nära håll till 2-0 innan Joel Mustonen, bara 42 sekunder senare, snodde pucken av Plzenförsvaret, lyfte in en fin backhand och utökade ledningen till 3-0, vilket innebar en ledning med sex mål i totalresultatet.

Plzen ryckte upp sig, fick en hel del stöd ifrån en tappert kämpande hemmapublik, och skulle till sist lyckas få hål på Frölundas målvakt Johan Gustafsson, när Denis Kindl fick in en lyftning ifrån långt håll och spräckte ”JG”:s nolla. Men tillställningen var redan avgjord och Frölunda kunde rida av matchen med en strålande insats och avancerade till final - för fjärde gången i Champions Hockey League.

– Jag är fantastiskt nöjd efter en nästan perfekt genomförd bortamatch, konstaterade Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade:
– Vi höll ihop vårt lag bättre, var starka defensivt och skyddade ytan föramför kassen på ett effektivt sätt. Framför allt är jag nöjd med att vi fick bort deras skickliga spelare, att vi fick iväg dem ifrån pucken. Att vi kan spela med ett sådant fokus med och utan puck gör mig nöjd, och det gör mig jätteglad att vi är i ännu en final.

Finalen i Champions Hockey League äger rum på tisdag den 5:e februari och spelas emot något av de båda Red Bull-lagen - Salzburg eller München. Var matchen spelas är i dagsläget inte bestämt.

Kommande matcher
Torsdag 17/1, kl 19:00, Frölunda HC - Färjestad BK (Biljetter),
Lördag 19/1, kl 18:00, Växjö Lakers - Frölunda HC,
Torsdag 24/1, kl 19:00, Linköping HC - Frölunda HC,

Matchstatistik

HC Plzen - Frölunda HC 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)
Skott:
16-21 (4-5, 5-8, 7-8)
PIM: 10-8 (0-2, 6-4, 4-2)
Publiksiffra: 5’105 åskådare

Period 1
0-1 (03:12) | Ryan Lasch (Simon Hjalmarsson, Jacob Moverare)

Period 2

Period 3
0-2 (41:59) | Simon Hjalmarsson (Gustav Lindström, Pathrik Westerholm) PP1
0-3 (42:41) | Joel Mustonen (-)
1-3 (50:42) | Denis Kindl (-)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Johan Mattsson)

Jonathan Sigalet - Gustav Lindström
Chay Genoway - Anders Grönlund
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Filip Westerlund

Rhett Rakhshani - Joel Lundqvist - Max Friberg
Simon Hjalmarsson - Patrik Carlsson - Ryan Lasch
Samuel Fagemo - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen - Joel Mustonen - Sebastian Stålberg
Oliwer Fjellström