• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Klara för final - igen

15 januari 2019 20:01
CHL

Frölunda HC är, för fjärde gången, klara för final i Champions Hockey League - efter en strålande insats i returmötet med HC Plzen.


PLZEN | Frölunda HC tog ett grepp om finalplatsen i Champions Hockey League när tjeckiska HC Plzen besegrades med 6-3 i den första semifinalen i Frölundaborg förra veckan. Returmötet ägde rum i tjeckiska Plzen, och trots ett tremålsöverläge inför ”andra halvlek” så var det ett Frölunda som gick ut stenhårt med ingenting annat i inställningen än att vinna även denna matchen.
Det bar också frukt, för redan drygt tre minuter in i matchen kunde man stoppa ett tjeckiskt anfallsuppspel och vände, där Ryan Lasch satte full fart mot motståndarmålet. Han fick en gata mot mål längs höger, skottfintade ned Plzens målvakt Dominik Frodl, rundade kassen och lade elegant in pucken köksvägen.

– Fantastisk prestation av Ryan, han är bra, berömde Patrik Carlsson i SVT i första pausen medan han fyllde på med beröm över lagets spel:
– Jag tycker att vi kom ut jättebra. Precis som vi pratade om kom vi ut och tog initiativ. Det är svårt att försvara sig i 60 minuter, så vi har varit inne på att matchen startar vid 0-0.

Defensivt stod Frölunda för en mycket stabil insats och gjorde det oerhört svårt för Plzen att komma intill, skapa lägen och tjeckerna fick ingenting att gå på för att korta ned underläget. Istället var det Frölunda som - efter en mållös mittenperiod - fick en kanonstart på den tredje perioden och kopplade det definitiva avgörande om semifinalserien.

Avgörande

Tack vare en Plzen-utvisning sent i den andra perioden fick Frölunda inleda den tredje i numerärt överläge, och där kunde Simon Hjalmarsson raka in en retur ifrån nära håll till 2-0 innan Joel Mustonen, bara 42 sekunder senare, snodde pucken av Plzenförsvaret, lyfte in en fin backhand och utökade ledningen till 3-0, vilket innebar en ledning med sex mål i totalresultatet.

Plzen ryckte upp sig, fick en hel del stöd ifrån en tappert kämpande hemmapublik, och skulle till sist lyckas få hål på Frölundas målvakt Johan Gustafsson, när Denis Kindl fick in en lyftning ifrån långt håll och spräckte ”JG”:s nolla. Men tillställningen var redan avgjord och Frölunda kunde rida av matchen med en strålande insats och avancerade till final - för fjärde gången i Champions Hockey League.

– Jag är fantastiskt nöjd efter en nästan perfekt genomförd bortamatch, konstaterade Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade:
– Vi höll ihop vårt lag bättre, var starka defensivt och skyddade ytan föramför kassen på ett effektivt sätt. Framför allt är jag nöjd med att vi fick bort deras skickliga spelare, att vi fick iväg dem ifrån pucken. Att vi kan spela med ett sådant fokus med och utan puck gör mig nöjd, och det gör mig jätteglad att vi är i ännu en final.

Finalen i Champions Hockey League äger rum på tisdag den 5:e februari och spelas emot något av de båda Red Bull-lagen - Salzburg eller München. Var matchen spelas är i dagsläget inte bestämt.

Kommande matcher
Torsdag 17/1, kl 19:00, Frölunda HC - Färjestad BK (Biljetter),
Lördag 19/1, kl 18:00, Växjö Lakers - Frölunda HC,
Torsdag 24/1, kl 19:00, Linköping HC - Frölunda HC,

Matchstatistik

HC Plzen - Frölunda HC 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)
Skott:
16-21 (4-5, 5-8, 7-8)
PIM: 10-8 (0-2, 6-4, 4-2)
Publiksiffra: 5’105 åskådare

Period 1
0-1 (03:12) | Ryan Lasch (Simon Hjalmarsson, Jacob Moverare)

Period 2

Period 3
0-2 (41:59) | Simon Hjalmarsson (Gustav Lindström, Pathrik Westerholm) PP1
0-3 (42:41) | Joel Mustonen (-)
1-3 (50:42) | Denis Kindl (-)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Johan Mattsson)

Jonathan Sigalet - Gustav Lindström
Chay Genoway - Anders Grönlund
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Filip Westerlund

Rhett Rakhshani - Joel Lundqvist - Max Friberg
Simon Hjalmarsson - Patrik Carlsson - Ryan Lasch
Samuel Fagemo - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen - Joel Mustonen - Sebastian Stålberg
Oliwer Fjellström