• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt

Dags för nästa steg

24 mars 2015 22:15

Klockan nio på onsdag morgon öppnar biljettförsäljningen till Frölundas semifinalserie mot Växjö. Det står klart sedan laget visade enorm effektivitet och gjorde två mål på tre skott i den andra perioden. Och trots lite hicka i slutet kunde Frölunda säkra semifinalplatsen genom två mål i tom bur.


Frölunda möttes av en imponerande ljudkuliss och stärkta av ett fullsatt Scandinavium så var det hemmalaget som tog initiativet. Frölunda hade mycket puck, Luleå spelade avvaktande och det skapades inte speciellt mycket chanser.

Luleå hade den första farligheten, ett skott utifrån på en skymd Lasse Johansson, men i övrigt var det inte mycket som bortalaget var i Frölundas zon. Frölunda skapade ett par halvchanser, Ryan Lasch och Mats Rosseli Olsen sköt från vinkel, men det var först i Frölundas powerplay som den första stora chansen kom.

Erik Gustafsson blev frispelad i mitten och hade gott om tid att sikta. Hans skott gick dock i plocken på målvakten. Mattias Janmark hade en soloräd där han släppte pucken till Artturi Lehkonen på vänsterkanten. Lehkonen sköt men i bröstet på målvakten.

Det var en ganska avvaktande period överhuvudtaget. Luleå var inte intressererat av att pressa högt och Frölunda spelade med lite säkerhetsmarginal. Det syntes tydligt vad som var Luleås tanke, att vänta ut Frölundas misstag, och man fick ett sådant läge. Skottet kom dock för långt utifrån för att vara farligt.

Frölunda spelade kontrollerat men helt utan att riskera något och följaktligen var det en ganska försiktig period. Ett par gånger fyllde hemmalaget på med sina backar och genast skapades det ytor i Luleås zon. Christian Bäckman hade sånär kommit igenom men pucken hoppade över klubban i sista sekund. Frölunda vann skotten i den första perioden med 7-5.

I den andra perioden var det en helt ny match där båda lagen skapade mer de första fem minuterna än de gjorde på hela den första perioden. Och i Ärlighetens namn var det Luleå som hade de bästa chanserna och det bästa trycket mot mål.

Men när det som bäst behövdes klev Lasse Johansson fram och såg till att hans lag fortfarande hade oavgjort. Han gjorde ett par riktigt vassa räddningar, bland annat en vass styrning precis framför mål. Mathis Olimb hade Frölundas första chans när han snappade upp en riktig indianare, åkte in mot mål och fintade skott och försökte gå runt målvakten.

Frölunda sköt faktiskt bara tre skott på mål i den andra perioden, men två av dem gick i mål. Ryan Lasch petade in en retur på Mikael Wikstrands skott i powerplay efter 11:49. Det blev signalen till e press från Luleå, där pucken flera gånger var nära att ramla in.

Men i stället kom nästa glädjerus i Scandinavium och åter igen var det Ryan Lasch. Frölunda kom i en spelvändning, där Joel Lundqvist spelade ut till Mats Rosseli Olsen. Joel drev mot mål och Rosseli hittade Ryan Lasch på andra sidan. Ryan sköt i ribban, i ryggen på målvakten, och pucken hamnade på mållinjen. När målvakten skulle spela bort pucken så petade han den i stället över mållinjen och Scandinavium fullkomligt exploderade.

Luleå gjorde en mycket bra period och skapade fler chanser i en period än laget haft på ett par matcher men både tur och Lasse Johanssons skicklighet gjorde att man gick till pausvila med 2-0 trots att Luleå vann skotten med 10-3.

I den tredje perioden hade Frölunda bra kontroll på händelserna, Joel Lundqvist hade ett friläge och Ryan Lasch och Mats Rosseli Olsen kom två mot noll men inget av lägena resulterade. Sedan hände det inte så mycket förrän Luleå tog ut målvakten vid ett powerplay efter drygt 17 minuter. Anton Axelsson gjorde 3-0 i tom kasse och taket fullkomligt lyfte i Scandinavium. Men publiken satte jublet i strupen när Luleå först gjorde 3-1 och sedan 3-2 bara åtta sekunder senare.

Luleå fortsatte utan målvakt och då passade Mattias Janmark på att göra 4-2 i öppen bur, Frölunda bjöd publiken på spänning in i det sista och är klara för semifinal. Och Klas Östman kompenserade för sin fåordighet inför kvartsfinalerna med en ganska utförlig analys.

–Jag tycket att vi har samma matchplan som vi har haft och vi bjuder inte Luleå på några chanser. Vi kommer ut bra och tar kommandot och i den andra perioden är vi effektiva när det som bäst behövs. Jag tycker också att vi har kämpat oss till lite turmål och de kom ju vid verkligen rätt tillfälle. Det är efter vårt 1-0 som jag tycker att vi blir lite små och börja sprida puckar. Men vi får 2-0 vid rätt tillfälle.

Det blir lite onödigt spännande i slutet och jag vet inte riktigt vad som hände. Det blev väldigt mycket kämpa och lite hjärna men det ordnade ju sig till slut. Totalt sett tycker jag att vi vinner matchen rättvist och sett till hela matchserien tycker jag att vi hittade vårt sätt att spela vid den senaste förlusten. Även fast vi fick stryk så spred sig ett lugn både hos mig och hos laget, vi hittade vårt spel och följde vår plan. Jag vill också passa på att berömma Luleå. All heder till dem, det har verkligen testat oss på alla sätt.