• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt

Räckte inte till

12 mars 2019 21:33
SHL

Ett redan kvartsfinalklart Frölunda HC gästade i grundseriens näst sista match ett Djurgårdens IF som vid poäng skulle säkra kvartsfinalspel – samt med goda chanser att sluta fyra och få hemmafördel i densamma.


STOCKHOLM | Det var gästande Frölunda som skulle ta ledningen inför drygt 7000 åskådare på Hovet – och det bara drygt fem minuter in i matchen.
I efterdyningarna av ett numerärt överläge hittade Ryan Lasch in till Chay Genoway i slottet, som tryckte till och fick in 1-0-pucken under Adam Reideborn.

– Ryan Lasch är en uppenbar toppspelare och när han har pucken försöker man bara hitta en öppen yta att gå på, berättade Chay Genoway och förklarade sin syn på målet.
– Det stod en back lite i vägen, men jag lyckades få igenom skottet och deras målvakt fick inte tag på den.

Djurgården hade mycket puck i en ganska så trevande matchöppning och kunde också så småningom kvittera när Jason Garrison frispelades i den vänstra tekningscirkeln och fick tid att prickskjuta in 1-1-pucken i första krysset.

JOEL MUSTONEN VAR AKTIV FÖR GÄSTERNA i den första perioden och skulle få en gyllene chans att åter ge Frölunda en ledning när han fick ett friläge i numerärt underläge – men försökte sig på ett litet konststycke och inte lyckades överlista Adam Reideborn.

Överlista Reideborn – det skulle ändå Mustonen så småningom lyckas göra, för knappt sex minuter in i mittenakten var det just Mustonen som högg på en förlupen puck i slottet och pangade in pucken högt och försatte Frölunda i en 2-1-ledning.
Framspelningen stod Jacob Peterson för och i sin första SHL-match för säsongen (10:e totalt) kunde noteras för sin första poäng i SHL-karriären. Stort grattis, Jacob!

Snabb vändning

Halvvägs in i matchen skulle Frölunda tappa lite fokus, tappa lite skärpa och skulle hamna på efterkälken. I numerärt överläge skulle Marcus Davidsson sätta 2-2 innan Sebastian Strandberg, bara 3 minuter senare, satte ett direktskott och kunder ge Djurgården ledningen för första gången i matchen.

– Det finns delar jag är nöjd med, men vi håller inte huvudet tillräckligt kallt. Ger bort några onödiga puckar, tar en onödig utvisning - det straffar sig, påpekade Roger Rönnberg i C More efter två perioder.
– Jag vill se att vi kommer upp i vår forecheck lite mer mot Djurgårdens stillastående backar samt att vi offensivt tar lite mer skott. Vi letar efter de perfekta lägena – det är svårt att vinna då, så vi behöver spela lite rakare och enklare.

Inte riktigt hela vägen

Det var ett energiskt Frölunda som kom ut i den tredje akten och satte hård press mot Djurgårdens kasse i periodinledningen, men hade ändå svårt att riktigt komma intill för de allra hetaste målchanserna. Patrik Carlsson fick en fin pass av Chay Genoway och hade bra skottläge i slottet och Simon Hjalmarsson var inte långt ifrån att kunna få in en puck nära Reideborns benskydd, men fick en handske & klubba i ansiktet och fick ta hand om näsblod – för andra matchen i följd.

I slutskedet skulle slarv till sist avgöra, när Djurgården snodde pucken på egen blå och Jacob Josefson kunde fastställa slutresultatet 4-2 i tom kasse.

– En insats som gick ganska mycket upp och ned. Stundtals gjorde vi det jättebra och de hade stora bekymmer på grund av vår forecheck. Vi kanske kunde varit mer desperata mot mål och matat in lite mer puckar, men vi fick inte riktigt tag på dem här i tredje och klarade inte ta oss in, kommenterade Simon Hjalmarsson efter slutsignalen.
– En okej match defensivt, men vi hade behövt skapa lite mer i den sista perioden för att verkligen ge oss chansen att vinna den här matchen. Grymt sugen på slutspel nu. Det gäller att vi spelar torsdagens match (mot Brynäs IF) som en slutspelsmatch, så vi kommer in redo i kvartsfinalen sedan, avslutade Simon.

Det var redan innan kvällens match färdigt att vi hamnar på en tredjeplats i årets SHL. Det innebär att vi har följande kvartsfinaldatum:

Kvartsfinal #1 | Fredag 23 mars, kl 14:45 (Scandinavium)
Kvartsfinal #2 | Måndag 25 mars, kl 19:00 (borta)
Kvartsfinal #3 | Onsdag 27 mars, kl 19:00 (Scandinavium)
Kvartsfinal #4 | Fredag 29 mars, kl 19:00 (borta)
Ev. kvartsfinal #5 | Söndag 31 mars, kl 15:00 (OBS! Frölundaborg)
Ev. kvartsfinal #6 | Tisdag 2 april, kl 19:00 (borta)
Ev. kvartsfinal #7 | Torsdag 4 april, kl 19:00 (OBS! Frölundaborg)

Kvartsfinalmotståndare (plats #6) är ännu oklart och beror på resultat i torsdagens omgång.

Kommande matcher
Torsdag 14/3, kl 19:00, Frölunda HC - Brynäs IF (Biljetter).

Matchstatistik

Djurgårdens IF - Frölunda HC 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)
Skott:
29-27 (11-11, 9-6, 9-10)
PIM: 8-8 (4-2, 2-4, 2-2)
Publiksiffra: 7’039 åskådare

Period 1
0-1 (05:16) | Chay Genoway (Ryan Lasch, Pathrik Westerholm)
1-1 (14:43) | Jason Garrison (Jacob Josefson, Daniel Brodin)

Period 2
1-2 (25:44) | Joel Mustonen (Max Friberg, Jacob Peterson)
2-2 (33:11) | Marcus Davidsson (Dick Axelsson, Jason Garrison) PP1
3-2 (36:02) | Sebastian Strandberg (Dick Axelsson, Niclas Bergfors)

Period 3
4-2 (58:20) | Jacob Josefson (Axel Jonsson-Fjällby) ENG

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Tex Williamsson)

Jonathan Sigalet - Chay Genoway
Anders Grönlund – Gustav Lindström
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
David Printz

Joel Mustonen – Jacob Peterson - Max Friberg
Samuel Fagemo - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Oliwer Fjellström - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen – Patrik Carlsson – Rhett Rakhshani
Linus Nässén