• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Seger i Strömstad Hockey Classic

22 augusti 2020 18:55
Försäsong

En stark tredjeperiod låg bakom andra raka segern när Frölunda HC vann Strömstad Hockey Classic.


SKEE | Efter att både Frölunda HC och Färjestad BK besegrat Leksands IF med uddamålet blev lördagens möte emellan de båda rent avgörande när vinnaren av försäsongsturneringen Strömstad Hockey Classic skulle koras.
Finalen startades i ett högt tempo med två lag som redan i de första bytena var framme och hotade vid motståndarkasse. Det första riktigt klara läget skulle Mattias Norlinder få, när han några minuter in i matchen bröt en lång Färjestadspassning och skapade sig ett friläge. Backen fintade ned Arvid Holm i Färjestads målbur, men lyckades inte tråckla in pucken under benskyddet.

Drygt halvvägs in i den första perioden visade Frölunda upp fina tendenser i vad som var det första numerära överläget i matchen. Utdelningen uteblev, men bara nio sekunder efter den tvåminutaren ådrog sig Färjestad ytterligare en utvisning, och den skulle straffa sig.
Jan Mursak och Simon Hjalmarsson spelade sig kvickt igenom anfallszon till Lucas Raymond, som framför kassen kunde raka in ett direktskott till 1-0, knappa kvarten in i matchen.

– Grymt uppspel, Jan (Mursak) hittade ”Hjalle” (Simon Hjalmarsson) som spelade vidare jättefint, så det var bara att sätta ned klubban och få pucken på mål, kommenterade målskytten ödmjukt och analyserade spelet i den första perioden:
– Vi kom ut riktigt bra, vann mycket puckar och spelade riktigt bra, vi får fortsätta bygga på det.

Joel Mustonen åkte ut två minuter för tripping bara en halvminut in i den andra perioden, något som Patrik Carlsson svarade med att utöka ledningen till 2-0 efter slarv från en Färjestadsback.
Färjestad replikerade dock snabbt, när Daniel Viksten avancerade in i en fri gata centralt i anfallszon och knäppte in 2-1-reduceringen bara 71 sekunder in i mittenakten.

Spelet i numerärt underläge från Frölunda skulle dock vara av högsta klass under resterande delen av matchen. Till exempel när man tidigt i mittenakten avverkade två minuter i spel tre mot fem, och stängde Färjestads resterande numerära överlägen i den här matchen.
Men värmlänningarna skulle ändå ta över matchbilden under den andra perioden, i synnerhet den andra halvan av den, där man vände på steken med två mål inom loppet av dryga minuten och såg till att gå till andra pausvilan med en 3-2-ledning på tavlan.

– Vi måste gå tillbaka till spelet vi hade i den första perioden, med mer rejäla passningar, se till att få med oss flytet igen och driva spelet framåt, inte köra fast hela tiden, sade Jesper Sellgren efter två spelade perioder.

Ännu en stark tredjeperiod

Just Jesper Sellgren skulle ha en stor del i Frölundas avslutning på den här matchen, när man, likt matchen mot Leksand, tog vara på möjligheterna och vände tillbaka matchen.
Sellgren var högst delaktig när han, i numerärt överläge, assisterade Nicklas Lasus skarv till 3-3 i numerärt överläge, drygt fem minuter in i slutperioden.

Dryga minuten senare jobbade 18-årige Theodor Niederbach, i ett av sina få byten, fram pucken till Max Friberg, som med lite slit och en gnutta flax lyckade lirka in pucken bakom Holm via en Färjestadsback och stolpen. Plötsligt var Frölunda åter i ledning, när sju minuter hade spelats av den tredje perioden.

Klockan tickade på ganska fort i den tredje, där båda lagen fick ett par numerära överlägen som inte lyckades utnyttjas. Istället höll Frölunda ihop försvaret och Jesper Sellgren kunde lyfta in slutresultatet 5-3 i tom kasse när halvannan minut återstod. Frölunda vann båda matcher och tog hem pokalen i Strömstad Hockey Classic även i år.

– Säsongens första buckla, det känns gott, njöt Roger Rönnberg efter slutsignalen.
– Matchen var ganska hafsig, från bägge lagen. Att kontrollera pucken och passningsspelet är det svåra att få till för killarna under den här delen av säsongen, det ser man. Men jag tycker det är kul att det syns att man jobbar hårt för varandra, det är väl lite det man vill se som tränare så här tidigt, att det finns laganda, avslutade Roger.

Kommande träningsmatcher
Torsdag 27/8, kl 19:00, Frölunda HC – IF Malmö Redhawks,
Torsdag 3/9, kl 19:00, Frölunda HC – Rögle BK,
Onsdag 9/9, kl 19:00, Frölunda HC – Rögle BK.

Matchstatistik

Frölunda HC – Färjestad BK 5-3 (1-0, 1-3, 3-0)
Skott:
31-36 (17-8, 8-14, 6-14)
PIM: 20-18 (8-10, 6-2, 4-6)

Period 1
1-0 (14:13) | Lucas Raymond (Simon Hjalmarsson, Jan Mursak) PP1

Period 2
2-0 (20:49) | Patrik Carlsson (utan assist) SH1
2-1 (21:11) | Daniel Viksten (utan assist) PP1
2-2 (33:44) | Pontus Widerström (Sebastian Erixon, Jacob Nilsson)
2-3 (34:53) | Per Åslund (Albert Johansson)

Period 3
3-3 (45:17) | Nicklas Lasu (Jesper Sellgren, Johan Sundström) PP1
4-3 (46:43) | Max Friberg (Theodor Niederbach)
5-3 (58:31) | Jesper Sellgren (utan assist) ENG

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Johan Mattsson)

Theodor Lennström – Filip Johansson
Jesper Sellgren – Stefan Elliott
Jens Olsson – Mattias Norlinder
Anders Grönlund

Elmer Söderblom – Karl Henriksson – Max Friberg
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Joel Mustonen
Patrik Carlsson - Johan Sundström – Linus Nässén
Simon Hjalmarsson – Jan Mursak – Lucas Raymond
Theodor Niederbach