• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Måndag Mån 16 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Söndag Sön 3 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan

Uddamålsförlust mot Rögle ... igen

22 oktober 2020 21:45
SHL

För femte mötet i följd föll Frölunda HC med uddamålet mot Rögle BK.


ÄNGELHOLM | Rögle har, som Frölunda, inlett säsongen 2020/21 starkt och hade inför detta möte vunnit samtliga tre hemmamatcher i säsongsinledningen. När lagen möttes i fjol stod Rögle som segrare med uddamålet i samtliga fyra möten, en trend som Frölunda skulle försöka bryta.

I en tight matchinledning, där inget av lagen egentligen förmådde att komma till de riktigt farliga målchanserna, skulle Frölunda i numerärt överläge spräcka nollan och ta ledningen. Vid en offensiv tekning klev Patrik Carlsson fram, tog pucken och pricksköt in 1-0 bakom Christoffer Rifalk i Rögles mål, drygt halvvägs in i den första perioden.
Men ledningen skulle inte stå sig särskilt länge, för bara 29 sekunder senare dundrade Leon Bristedt in kvitteringen för hemmalaget - även det i numerärt överläge.

Här någonstans inleddes en period där Rögle kunde ta över matchbilden, efter att Frölunda ådragits tre utvisningar inom loppet av fem minuter och gett skåningarna ett grepp om taktpinnen. Men riktigt farligt blev det aldrig, tack vare ett stabilt numerärt underläge från Frölunda.

– Inledningsvis var det vår match, tight och inte så mycket klara målchanser, kommenterade målskytten Patrik Carlsson i paus.
– Numerärt överläge och underläge blir viktigt, vi måste hålla oss ifrån utvisningsbänken, vi tog lite för många i första.

Mittenakten skulle knappt hinna börja innan Max Friberg lyfte in en höstmacka ifrån blålinjen som överlistade Rifalk och gav Frölunda 2-1 med 17 sekunder avverkade av perioden.
Det var fortsatt väldigt tight och svängigt där båda lag hade sina stunder med offensiva attacker och press mot motståndarmålet. En något för passiv defensiv låg istället bakom en periodavslutning med tre mål inom loppet av 75 sekunder.

När Rögles Leon Bristedt satt på utvisningsbänken såg Anton Bengtsson först till att kvittera till 2-2 för Rögle innan Nicklas Lasu en stund senare brottade in pucken ifrån slottet och såg ut att föra Frölunda till pausvila med en ledning. Men det skulle hemmalaget ha andra åsikter om, för när bara 26 sekunder återstod av akten pricksköt Dennis Everberg in 3-3 bakom Niklas Rubin.

– Det svänger där ute utan riktig kontroll, två onödiga mål vi släppte till, tyckte Max Friberg inför den tredje perioden.
– Vi spelar bra, varje gång vi kommer in och får ned pucken djupt så händer det bra grejer. Men när vi spelar svagt runt blålinjerna så är de effektiva och starka.

Räckte inte riktigt till

Det blev en nervkittlande och på samma gång märklig tredjeperiod. Båda lag skapade sina attacker för att ta kommandot och gå ifrån, men Rögles attacker blev vassare med tiden och i sista sekunden av ett numerärt överläge kunde Simon Ryfors stänka in ett direktskott ifrån höger för att ånyo försätta hemmalaget i ledning, när knappt sju minuter återstod av matchen.

Frölunda hade i den tredje perioden svårt att verkligen greppa tag om anfallen och komma till klara målchanser, därför var det lite som en blixt från klar himmel när Theodor Lennström skickade in en projektil ifrån blålinjen som innebar 4-4 när drygt fyra minuter återstod av den tredje perioden.
Det osade plötsligt förlängning, men det hoppet skulle för Frölunda släckas. Än en gång kunde Rögle utnyttja ett svagt Frölundaförsvar, där Anton Bengtsson plötsligt spelades fri i slottet och kunde överlista Rubin för sitt andra mål i matchen och 5-4, när bara två minuter återstod.

Något tryck mot Röglemålet lyckades aldrig Frölunda skapa och en jämn, tight match förlorades på grund av några få tillfälligheter.

– Det känns surt, jämn match, kommenterade Joel Lundqvist efter slutsignalen.
– Lite för slarvigt försvarsspel emellanåt genom hela matchen som Rögle utnyttjade. Tillfälligheter i slutet, det var surt. Det gick i vågor offensivt när vi kom ned bra och skapade mycket. Defensivt lite slarvigt här och var, släppte till rätt mycket. Vi vill vinna, så vi är ruggigt besvikna, avslutade Joel.

Förlusten var den femte i följd mot Rögle, samtliga med uddamålet.

Kommande matcher
Lördag 24/10, kl 15:15, Frölunda HC – Luleå HF,
Tisdag 27/10, kl 19:00, IK Oskarshamn – Frölunda HC,
Torsdag 29/10, kl 19:00, Frölunda HC – Örebro HK,
Lördag 31/10, kl 18:00, Leksands IF – Frölunda HC,
Tisdag 10/11, kl 19:00, Luleå HF – Frölunda HC.

Matchstatistik

Rögle BK - Frölunda HC 5-4 (1-1, 2-2, 2-1)
Skott:
29-26 (9-7, 10-11, 10-8)
PIM: 10-12 (2-6, 6-2, 2-4)

Period 1
0-1 (09:50) | Patrik Carlsson (Johan Sundström) PP1
1-1 (10:19) | Leon Bristedt (Daniel Zaar, Mattias Sjögren) PP1

Period 2
1-2 (20:17) | Max Friberg (Joel Lundqvist, Linus Nässén)
2-2 (38:19) | Anton Bengtsson (Lukas Ekeståhl-Jonsson, Erlend Lesund) SH1
2-3 (38:59) | Nicklas Lasu (Johan Sundström, Stefan Elliott) PP1
3-3 (39:34) | Dennis Everberg (Simon Ryfors, Eric Gelinas)

Period 3
4-3 (53:20) | Simon Ryfors (Moritz Seider) PP1
4-4 (55:43) | Theodor Lennström (Joel Lundqvist, Linus Nässén)
5-4 (57:48) | Anton Bengtsson (Nils Höglander)

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Johan Mattsson)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Jens Olsson - Mattias Norlinder
Viktor Ekbom – Theodor Lennström
Anders Grönlund

Linus Nässén – Joel Lundqvist – Max Friberg
Simon Hjalmarsson – Jan Muršak – Lucas Raymond
Elmer Söderblom - Nicklas Lasu – Elmer Söderblom
Robin Alvarez - Patrik Carlsson – Johan Sundström
Theodor Niederbach