• Huvudsponsorer

Ännu en sensationell vändning

10 december 2019 22:27
CHL

Frölunda skulle än en gång stå för en sensationell vändning när EHC Biel-Bienne besegrades i CHL-kvarten.


BIEL | I det första mötet av kvartsfinalen mot EHC Biel-Bienne i Champions Hockey League låg Frölunda under med 3-0 och såg ut att få en ny tuff uppförsbacke. Två Frölundamål i slutperioden gjorde dock att man bara låg ett mål bakom när det vankades returmöte nere i schweiziska Biel. Det målet skulle Frölunda tidigt ta in, då Ryan Lasch, i numerärt överläge, fick tid att prickskjuta in 1-0 redan efter tre minuters spel.
Frölunda skulle i den första perioden även ta ledningen och sätta sig i kommandositsen, efter att Max Friberg stått för ett fint förarbete och serverat Joel Lundqvist i slottet, som sprätte upp pucken i nättaket till 2-0 (4-3 totalt).

Biel vände tillbaka

Matchen var under långa perioder intensiv, temporik och så där svängigt underhållande, där båda lagen vaskade fram den ena målchansen efter den andra. Hemmalaget Biel skulle gynnas bäst av den typen av spel, för drygt halvvägs in i matchen klev Stefan Ulmer in i en kontring och satte ett stenhårt slagskott ifrån slottet till 2-1 och utjämnade totalresultatet till 4-4. I den tredje perioden skulle sedan Marc-Antoine Pouliot utnyttja en slarvig aktion av Frölundaspelare i mittzon, klev in i anfallszon och avlossade ett skott som innebar 2-2 och 5-4 till schweizarna.
Hemmalaget skulle också göra det väldigt tufft för Frölunda sent i den tredje perioden, när Peter Schneider ökade Biels ledning till två mål i numerärt överläge, när mindre än fyra minuter återstod av den tredje perioden.

Men Frölunda var inte färdiga.

Ännu en sensationell vändning

Frölunda stod för en extraordinär avslutning på den tredje perioden, där man med 3:44 kvar plockade ut Johan Mattsson för en extra utespelare – och den taktiken skulle bära bästa, möjliga frukt.
Inom loppet av 19 sekunder skulle nämligen Frölunda både reducera och kvittera kvartsfinalen där först Patrik Carlsson grötade in pucken ifrån slottet innan Theodor Lennström dumpade in en puck ifrån blålinjen och fick se den passera en skymd Jonas Hiller i Biel-målet.

Vi fick se en slutforcering på den tredje perioden där båda lagen skapade ruskiga chanser att avgöra innan matchen nått 60 minuter, men matchen skulle till slut avgöras på förlängning. Hemmalaget Biel skapade några minuters press mot Mattsson och var nära att avgöra, men när Simon Hjalmarsson blev trippad och Frölunda fick sitt fjärde numerära överläge i tillställningen – då skulle avgörandet komma.
Nicklas Lasu stod för en perfekt skymning framför Jonas Hiller och kunde förebygga att Patrik Carlsson kunde prickskjuta in pucken till 7-6 och semifinalavancemang – och ytterligare en sensationell Frölundavändning.

– Vi hade tur här i slutet. Vi låg pyrt till och lyckades komma tillbaka, tyder på en enorm karaktär hos grabbarna, kommenterade Roger Rönnberg efter slutsignalen.
– Jag tycker att vi har spelat rätt bra, men Biel har testat oss ordentligt. De har varit effektiva och gjort det svårt för oss, men i slutändan har vi varit det bättre laget.

I semifinalen väntar Luleå Hockey och matcherna spelas 7:e samt 14:e januari.

Kommande matcher
Tisdag 17/12, kl 19:00, Växjö Lakers – Frölunda HC,
Torsdag 19/12, kl 19:00, Frölunda HC – Luleå HF (Biljetter),
Torsdag 26/12, kl 18:00, Luleå HF – Frölunda HC.

Matchstatistik

EHC Biel-Bienne - Frölunda HC 3-5 efter förlängning (0-2, 1-0, 2-2, 0-1)
Totalt resultat: 6-7
Skott:
23-42 (7-9, 6-11, 6-15, 4-7)
PIM: 10-6 (6-4, 0-0, 2-2, 2-0)
Åskådare: 5 592 åskådare

Period 1
0-1 (03:08) | Ryan Lasch (Brandon Gormley, Simon Hjalmarsson) PP1
0-2 (15:36) | Joel Lundqvist (Max Friberg, Jacob Moverare)

Period 2
1-2 (30:34) | Stefan Ulmer (Anton Gustafsson)

Period 3
2-2 (52:08) | Marc-Antoine Pouliot (Toni Rajala)
3-2 (56:02) | Peter Schneider (Luca Cunti) PP1
3-3 (57:10) | Patrik Carlsson (Ryan Lasch, Joel Lundqvist)
3-4 (57:29) | Theodor Lennström (Max Friberg, Nicklas Lasu)

Förlängning
3-5 (65:53) | Patrik Carlsson (Johan Sundström) PP1

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Karl Stollery - Theodor Lennström
Brandon Gormley - Anders Grönlund
David Printz

Patrik Carlsson - Johan Sundström – Samuel Fagemo
Elmer Söderblom - Nicklas Lasu – Rhett Rakhshani
Jacob Peterson - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Sebastian Stålberg