• Huvudsponsorer

HV71 nollat

19 oktober 2017 22:11
J18

Även om matchen i sig inte bjöd på någon direkt frejdig ishockey så gjorde Frölunda J18 det man skulle och efter att ha nollat HV71 så stod det även klart att man tagit sin nionde raka seger.


GÖTEBORG Den första perioden visade upp två riktigt jämna lag som slet och krigade över hela isen men den där riktiga hettan infann sig aldrig i perioden som förblev mållös.

Spelbilden fortsatte sedan en bit in i den andra perioden med böljande spel fram och tillbaka. Till slut bröts dödläget i matchen när Ludvig Levinsson förvaltade Liam Svenssons retur och såg till att sätta Frölunda J18 i förarsätet inför fortsättningen och även om man hade chanser i den andra halvan av perioden stod sig resultatet perioden ut.

HV71 klev upp spelmässigt, utmanade och vann skotten i den tredje perioden men det var Frölunda som gjorde målen genom Ludvig Levinsson och Arvid Caderoth som skickade in pucken i tom målbur när HV71 gick för att spräcka en storspelande Erik Portillos nolla. Detta lyckades aldrig då Erik spelade lugnt och följsamt matchen igenom och var verkligen en av orsakerna till att Frölunda tog tre poäng ikväll samt sin nionde raka seger.

Tobias Johansson, tränare Frölunda J18, hyllade sin unga backbesättning efter matchen och var nöjd med killarnas prestation matchen igenom:
Vi har ett bra målvaktsspel och bra men ung backbesättning som verkligen kom upp starkt idag säger Tobias som fortsätter:
_Jag har tidigare varit kritisk till vår prestation då vi vinner med stora siffror men man kan alltid lita på grabbarna när det är rivalmöten så jag är väldigt nöjd med hur vi genomför matchen.

Nu väntar en tuff roadtrip i helgen för Tobias och hans manskap när man ställs mot IK Oskarshamn och IF Troja Ljungby, två matcher och långa resor.
Det blir två tuffa bortamatcher och i och med att vårt J20 lag även dom är på roadtrip vet vi inte riktigt vilka spelare vi får med oss men det är en möjlighet till att bli bättre och mer istid och målsättningen är seger säger Tobias avslutningsvis.

MatchstatistikFrölunda HC-HV71 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Period 1
Inga mål

Period 2
1-0 (29:58) | Ludvig Levinsson (Liam Svensson, Axel Kumlin)

Period 3
2-0 (47:51) | Ludvig Levinsson (Philip Törnqvist, Jonatan Lundin-Andersson)
3-0 (58:59) | Arvid Caderoth (Karl Henriksson)

Så här ställde Frölunda J20 upp:
Erik Portillo
(Hannes Kollén)

Filip Persson - Filip Ahlström
Axel Kumlin - Philip Törnqvist
Theo Nordlund - Albin Sibbesson

Arvid Caderoth - Linus Nordin - Marcus Engelsen
Lucas Raymond - Karl Henriksson - Isac Andersson
Elmer Söderblom - Albin Bardh - Eric Engstrand
Jonatan Lundin-Andersson - Liam Svensson - Andreas Laschitza Ludvig Levinsson