• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Tisdag Tis 27 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb

"JG" - en strålande nolla

29 november 2018 21:42
SHL

Johan Gustafsson briljerade i mål när Frölunda HC slog Brynäs IF efter att Patrik Carlsson gjort matchens enda mål i förlängning.


GÖTEBORG | Efter en sämre insats mot Rögle BK för två dagar sedan och en förlust i Karlstad i helgen så var det ett Frölunda HC som uttalat skulle komma ut och studsa tillbaka i vinnarspåret när Brynäs IF var på besök i Göteborg. Men det var en motståndare stärkta av sju raka matcher med poäng i bagaget.

9’031 åskådare i Scandinavium fick bevittna en match med många olika ansikten - en match där skönlir blandades med långa stunder av slarv och ostruktur samt där fin, kollektiv offensiv vaskade fram flera strålande målchanser. Allra helst var det två herrar som skulle dominera på isen i afton och fullt rimligt drog hem de stora rubrikerna - nämligen de båda målvakterna.
Lagen turades nästan i skift om att styra spelet med puck och varvade låga anfall med snabbt kontringsspel där både Johan Gustafsson och David Rautio vid många tillfällen sattes på tuffa prov - oftast med glimrande lösningar.

Defensiven först

Ju längre matchen led desto mer påtagligt blev det att de båda lagens försvarare fokuserade mer och mer på att stanna hemma och täppa till snarare än att följa med uppåt i försök att avgöra.
Frölunda fick en gyllene chans att avgöra sent i den tredje perioden när Ryan Lasch brottade sig till en Brynäsutvisning i striden framför kassen. Men med ett - i de senaste omgångarna - kärvande spel i numerärt överläge hade Frölunda svårt att utnyttja läget även i kväll, och fick se matchen gå till förlängning. Väl där skulle man bjudas på en ny chans - och tog revansch.

Tim Söderlund drev in på kassen, fick med sig en utvisning på Brynäsmålvakten David Rautio och kvällens fjärde numerära överläge för hemmalaget - då skulle den sitta.
I spel fyra mot tre spelades pucken runt och runt innan Ryan Lasch lade in pucken till Joel Lundqvist i slottet som länkade vidare ut mot kanten till Patrik Carlsson, som med ett direktskott rakade in sitt 8:e mål för säsongen och samtidigt ordnade segern och extrapoängen för Frölunda. Resultatet innebar också Johan Gustafssons första nolla i SHL den här säsongen.

– Jag tycker att vi kom upp jättebra efter matchen i tisdags (mot Rögle BK). I dag såg vi ut som vi brukar göra, konstaterade assisterande tränare Kristoffer Näslund efter slutsignalen och utvecklade sin syn på matchen:
– Grabbarna jobbade jättehårt i första perioden, spelade vårt system och slet oerhört hårt - tillbaka där vi vill vara. Vi skapade tio målchanser bara i första perioden och borde hängt någon där, men var Rautio fantastisk i kassen. Jätteglad att vi kunde nolla Brynäs, jätteglad för ”JG” som gör en bra match.

Kommande matcher
Lördag 1/12 kl 18:00, Mora IK - Frölunda HC,
Tisdag 4/12 kl 18:00, Kometa Brno - Frölunda HC (kvartsfinal 1 av 2 i Champions Hockey League),
Torsdag 6/12 kl 19:00, Örebro HK - Frölunda HC.

Matchstatistik

Frölunda HC - Brynäs IF 1-0 OT
Skott:
28-29 (11-10, 8-12, 6-7, 3-0)
PIM: 6-8 (2-2, 4-2, 0-2, 0-2)
Publiksiffra: 9’031 åskådare

Förlängning
1-0 (62:05) | Patrik Carlsson (Joel Lundqvist, Ryan Lasch) PP1

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Johan Mattsson)

Chay Genoway - Anders Grönlund
Jonathan Sigalet - Gustav Lindström
Mattias Nørstebø - Viktor Ekbom
Jacob Moverare

Mats Rosseli Olsen - Joel Lundqvist - Ryan Lasch
Simon Hjalmarsson - Patrik Carlsson - Sebastian Stålberg
Samuel Fagemo - Pathrik Westerholm - Rhett Rakhshani
Tim Söderlund - Joel Mustonen - Max Friberg
Ponthus Westerholm