• Huvudsponsorer

...och trean vänder hem

8 maj 2019 13:00
FHC

Fem säsonger i Nordamerika fick räcka för Academy-fostrade Julius Bergman.


Han stack tidigt och gjorde fem säsonger i AHL. Som 23-åring väljer Julius Bergman att flytta hem, till Göteborg och Frölunda Indians.
– Det känns skönt. Och jag ville till Frölunda, Sveriges bästa lag, så det var inget svårt val, säger den store, tunge, men fortfarande unge backen som beskriver sig själv så här:
– Jag är en tvåvägsback som jobbar hårt. Och efter fem år utomlands är jag hungrig och vill verkligen visa vad jag kan. Det här skall bli riktigt roligt.

Bergman är fostrad i Karlskrona – precis som tvillingarna Westerholm – men flyttade till Göteborg och Frölundas akademi 2012. Det blev en match i SHL i Roger Rönnbergs nybygge säsongen 2013/2014 innan äventyret i USA.
– Julius är en defensivt stabil back som vi gillar. Han har krigat på i Nordamerika under några år, men det var läge att komma hem nu. Vi vet vad vi får och det extra kul att få hem en Academy-spelare, säger Frölundas assisterande tränare Björn Liljander.
Julius Bergmans kontakt med Frölunda sträcker sig över två säsonger, till våren 2021.

Julius Bergman
Ålder: 23 år.
Längd: 186 cm.
Vikt: 93 kg.
Skjuter: Höger.
Moderklubb: Karlskrona HK.
Klubbar: Karlskrona HK, Frölunda HC, London Knights, Worcester Sharks, San Jose Barracuda, Belleville Senators, Hartford Wolf Pack, Frölunda HC.