• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

Blytunga poäng

26 februari 2019 21:39
SHL

Frölunda HC hemmabesegrade IF Malmö Redhawks med 4-2 och tog tre blytunga poäng i en match där 2xSamuel Fagemo och 2xPP kom att bli väldigt avgörande.


GÖTEBORG | Säsongens sista grundseriemöte emellan Frölunda HC och IF Malmö Redhawks blev precis så pass intensiv, grinig, högoktanig och underhållande som vi så många gånger förr sett emellan de båda storstäderna. Hemmalaget inledde starkt, piggt och kunde, med ett tidigt numerärt överläge, också spräcka Malmömålvakten Oscar Alsenfelts nolla redan i matchinledningen. Men bara några sekunder dessförinnan så hade Malmö gjort precis samma sak med Johan Gustafssons nolla - med en man mindre på banan.
Christoffer Forsberg utnyttjade ett friläge i numerärt underläge och gav gästerna en 1-0-ledning efter 2:57, men han knappt sätta sig på spelarbänken innan Samuel Fagemo högg på en lös puck i slottet framför Alsenfelt och rakade in 1-1-pucken, i samma utvisning.

Det var också Samuel Fagemo som kunde ge Frölunda en 2-1-ledning knappt 12 minuter senare, efter att Frölunda kontrat snabbt och på ett elegant sätt spelade pucken via Ryan Lasch och Joel Lundqvist innan Fagemo skarvade in 2-1 med sitt andra för kvällen och 13:e för säsongen.
Framspelningarna till målet innebar att Ryan Lasch noterades för poäng i nionde raka matchen och Joel Lundqvist för sin 400:e grundseriepoäng i SHL – en notering som bara slås av 22 spelare.

Svängigt, grinigt

Det var en match där (inte minst) Frölunda uppvisade flera sidor och kvalitéer av sitt spel, som fick matchen att svänga åt många olika håll. Hemmalaget gjorde många väldigt bra saker, som när Simon Hjalmarsson, i numerärt överläge, avancerade och lyfte upp en stenhård backhand i nättaket och tidigt i mittenakten utökade Frölundas ledning till 3-1. Men det gjordes också en del misstag, som när Chay Genoway missuppfattade en situation bakom eget mål och serverade Fredrik Händemark en tom målbur – som resulterade i 3-2 och en väg in i matchen för gästerna.

– Det var trist att släppa in ett mål precis efter att vi hängt dit den, det gjorde ju att de fick energi och kunde gå för ytterligare ett. Det gäller att vi fortsätter spela med hög forecheck och att vi fortsätter vinna puckarna i anfallszonen. Gör vi det kan vi få in lite puckar, sade Simon Hjalmarsson till C More.

Malmö hade efter reduceringen mycket tid i anfallszon, mycket snurr runt kassen och inte minst ett par fruktansvärt vassa målchanser i jakt på kvittering, men när inte Johan Gustafsson stod i vägen så var det målramen.

Den tredje perioden stod länge och vägde i nedräkningen till slutsignalen. Gästande Malmö tryckte på, men ett tappert kämpande och solitt spelande Frölunda stod för en defensivt skicklig tredjeperiod och höll gästerna ifrån slottet och de där riktigt vassa målchanserna. Åt andra hållet var Samuel Fagemo en ramträff ifrån sitt första SHL-hattrick och Rhett Rakhshani var ettrig som en bålgeting framför Oscar Alsenfelt, vilket i matchens absolut sista sekund också till sist skulle bära frukt.
Med Oscar Alsenfelt utplockad kunde Rakhshani raka in 4-2 med 0,9 sekunder kvar av tillställningen och fastställde slutresultatet i en match som gav Frölunda tre oerhört tunga poäng i tabellslutspurten.
Patrik Carlsson stod för en andraassist till 4-2-målet och noterades därmed för sin 100:e poäng i Frölundas A-lag.

– Jag tycker vi har kommit till en nivå med laget där vi kan vinna utan att spela i närheten av perfekt. I dag hade vi inte riktigt den där skärpan i vårt passningsspel som vi haft på slutet. Bjöd på lite för många lägen och det hackade lite i spelet. Trots det så skapade vi massor med lägen och det var länge sedan vi skapade så här många chanser. Det är bra och det får vi ta med oss, konstaterade Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade:
– Vi bjöd på två konstiga mål och det var lite tråkigt. Det blev lite gungigt efter deras andra mål där vi gjorde våra sämsta minuter och gav Malmö ett gäng med lägen. Rätt så bra taktiskt i tredje där vi stängde ned dem. Laget börjar växa ihop och jag börjar känna mig mer och mer trygg med vad jag kommer få ut av laget, både i attityd samt hur vi spelar, avslutade Roger.

Kommande matcher
Torsdag 28/2, kl 19:00, Frölunda HC - Örebro HK (Biljetter),
Lördag 2/3, kl 18:00, Rögle BK - Frölunda HC,
Tisdag 5/3, kl 19:00, Frölunda HC - Linköping HC (Biljetter).

Matchstatistik

Frölunda HC – IF Malmö Redhawks 4-2 (2-1, 1-1, 1-0)
Skott:
33-26 (9-5, 17-12, 7-9)
PIM: 6-10 (4-6, 2-4, 0-0)
Publiksiffra: 8’196 åskådare

Period 1
0-1 (2:57) | Christoffer Forsberg (Kim Rosdahl) SH1
1-1 (3:11) | Samuel Fagemo (Pathrik Westerholm, Pathrik Westerholm) PP1
2-1 (15:00) | Samuel Fagemo (Joel Lundqvist, Ryan Lasch)

Period 2
3-1 (24:04) | Simon Hjalmarsson (Ryan Lasch, Brandon Gormley) PP1
3-2 (25:37) | Fredrik Händemark (-)

Period 3
4-2 (59:59) | Rhett Rakhshani (Mats Rosseli Olsen, Patrik Carlsson) ENG

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Johan Mattsson)

David Printz - Chay Genoway
Jacob Moverare - Viktor Ekbom
Brandon Gormley - Anders Grönlund
Mattias Nørstebø

Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Samuel Fagemo - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Oliwer Fjellström - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen – Patrik Carlsson – Rhett Rakhshani
Linus Nässén