• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Nässéns rookiekontrakt klart

8 november 2018 11:33

Efter 100 minuter i SHL har nu drömmen slagit in. Rookiekontraktet är påskrivet för Linus Nässén.


"Linus är en spelare som kommer att vara nyttig för oss i Frölunda i många år framöver", säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Frölunda Indians har signat upp nästa egna produkt som gått vägen genom Academy. Först skrev Samuel Fagemo kontrakt, nu ska Linus Nässén tillhöra Frölundas a-lag i minst 2,5 säsong framöver.
"Att spela för Frölunda har jag alltid velat, det har varit drömmen. Idag känns det riktigt stort att få ha skrivit på. Nu vill jag lägga i en växel till och ta nästa kliv", säger han.
Och det är en riktig Frölundait som nu får sitt namn på tröja nummer 22. Redan 2011, som elvaåring, följde han med Frölundas juniorer upp till Stockholm för att få vara med under JSM-finalerna. Det året tog Frölunda dubbeln.
"Han tvingade sin farsa att ta semester så att kunde få åka med och vara med juniorerna under den helgen. Han har alltid varit med och sprungit omkring här", säger assisterande sportchef Björn Liljander.
Själv säger han:
"Ända sedan jag var liten och spelade i Skärgården har det varit Frölunda till 100 procent. Jag har kollat alla matcher och haft ett stort intresse hela vägen".

Gått från Academy
Nässén kom till Frölunda Academy som 14-åring, då lämnade han Öckerö-föreningen Skärgårdens SK för att ta sikte på sitt stora mål – a-laget.
"Det känns stort att få representera Skärgården i a-laget nu, det är en liten förening som kanske inte så många känner till. Det är extra kul".

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström menar att det alltid är roligt när han kan signa upp en egen produkt, och han beskriver Linus så här:
"Linus har spelat de här 100 minuterna med bravur. Han är en smart spelare, bra person och har rätt karaktär. Han står för ett moget spel".
Under säsongen som ligger framför oss kommer Nässén fortsätta att växla mellan spel i Academy J20 och a-laget.

Linus Nässén
Ålder: 18 (född 2000).
Moderklubb: Skärgårdens SK.
Smeknamn som barn: Lill-Kallio.
Aktuellt: Precis skrivit på ett rookiekontrakt med Frölunda Indians.