• Huvudsponsorer

Komfortabel seger

18 februari 2020 21:32
SHL

Oskarshamn besegrades med komfortabla 5-1 tack vare en solid Frölundainsats i Frölundaborg.


GÖTEBORG | Grundserien 2019/20 börjar så smått lida mot sitt slut och i elfte omgången från slut ställdes Frölunda mot IK Oskarshamn för fjärde och sista gången den här säsongen. Senaste Oskarshamn var på besök i Göteborg vann smålänningarna med 5-1, i Frölundaborg (Scandinavium upptaget på grund av Gothenburg Horse Show) skulle Frölunda svara med samma mynt.
Vägen dit var däremot inte spikrak till en början. Det var en ganska jämn och öppen matchinledning, där båda lagen skapade flertalet rena målchanser framför motståndarburen. Den stora skillnaden var Johan Mattssons eminenta spel i målet och att Frölunda, åt andra hållet, kunde utnyttja två av möjligheterna.

Patrik Carlsson var en stark pjäs för hemmalaget, matchen till ära. Knappt halvvägs in i matchen bröt han en passning på egen blå, tog fart och åkte, med ruskig fart, igenom de två Oskarshamnbackarna, stötte pucken framför sig och lyfte in pucken ovanför Daniel Rosengren innan gästernas målvakt hann fram. Det innebar 1-0 på tavlan och mål igen för ”Purre”, som bröt en måltorka på tolv raka matcher.

– Det kändes som om att deras backar blev lite stillastående. Jag hade lite fart med mig men fick lägga pucken lite framför mig ett ögonblick där. Såg att målvakten var lite sugen att gå ut och peta på den, så jag tänkte att ’om jag kan få upp pucken lite’, kommenterade målskytten Patrik Carlsson.
– Det är ganska mycket omställningar åt båda håll, vi släpper till alldeles för klara lägen. Vi tackar Johan Mattsson för att vi inte släppt in någon puck ännu.

Felpassning av Oskarshamn i Frölundas zon var ett signum även när Frölunda utökade ledningen sent i inledningsperioden. En missriktad passning blev till en förlupen puck som Joel Mustonen störtade på, i samma sekund som man klarat av ett numerärt underläge. I kontringen fick han med sig både Max Friberg och David Printz, utstörtandes från utvisningsbåset, som fick pucken. Printz passade tillbaka till Mustonen, som ifrån höger satte ett direktskott och utökade ledningen till 2-0.

Komfortabel resa

Matchen blev aldrig någon riktig gastkramande historia, istället var det ett Frölunda som spelade upp sig ju längre matchen gick och ganska komfortabelt mer eller mindre kunde spela av matchen. Med hjälp av numerärt överläge kunde Frölunda också koppla sig ett övertag på resultattavlan, där Patrik Carlsson enkelt kunde raka in mittenaktens enda mål efter en fenomenal cross crease-passning från Ryan Lasch.

Två mål i numerärt överläge inom loppet av knappt två minuter i den tredje perioden stängde definitivt matchen även om Oskarshamn, genom Tyler Kelleher, sent i perioden lyckades spräcka Johan Mattssons nolla och fastställde slutresultatet 5-1.

– Jag tycker att sista 50 minuterna var bra. Då spelade vi kontrollerat, jobbade hårt och spelade bättre med puck ju längre matchen gick. Överlag en väldigt väl genomförd match mot ett svårmött lag, konstaterade huvudtränare Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade:
–Det är alltid viktigt att vinna. Sedan kan man inte kontrollera hur det går för andra lag. Det viktigaste för mig är att fler killar kommer i form och att vi presterar som lag.

Kommande matcher
Torsdag 20/2, kl 19:00, Färjestad BK – Frölunda HC,
Lördag 22/2, kl 15:15, Brynäs IF – Frölunda HC,
Tisdag 25/2, kl 19:00, Frölunda HC – Leksands IF (Biljetter).

Matchstatistik

Frölunda HC – IK Oskarshamn 5-1 (2-0, 1-0, 2-1)
Skott:
32-31 (8-9, 12-9, 12-13)
PIM: 12-12 (4-2, 2-4, 6-6)
Åskådare: 3 852 åskådare

Period 1
1-0 (07:35) | Patrik Carlsson (utan assist)
2-0 (18:47) | Joel Mustonen (David Printz)

Period 2
3-0 (31:01) | Patrik Carlsson (Ryan Lasch, Brandon Gormley) PP1

Period 3
4-0 (44:36) | Brandon Gormley (Ryan Lasch, Patrik Carlsson) PP1
5-0 (46:21) | Samuel Fagemo (Jacob Moverare, Lucas Raymond) PP1
5-1 (52:53) | Tyler Kelleher (Filiph Engsund, John Dahlström)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Brandon Gormley - Anders Grönlund
Karl Stollery - David Printz
Julius Bergman

Joel Mustonen - Max Friberg - Samuel Fagemo
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu – Sebastian Stålberg
Patrik Carlsson - Johan Sundström - Lucas Raymond
Jacob Peterson - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Karl Henriksson