• Huvudsponsorer

Favorit i repris

24 mars 2020 11:43
FHC

Ingen hockeyintresserad i Göteborg glömmer Jan Mursak – 20 poäng på 15 grundseriematcher för Frölunda Indians våren 2018.


Schweiz är corona-stängt och Jan Mursak med familj är i princip isolerat i hemmet i Bern. Han kan träna i SC Berns gym, springa, men i övrigt inte sysselsätta sig med så mycket mer.
”Bara samhällsnyttiga verksamheter är öppna. Som sjukhus, apotek och mataffärer. Vi kan gå ut, men bara fem personer får vara tillsammans samtidigt. Egentligen har jag ju semester nu, men kommer ingenstans. Som det ser ut nu blir vi kvar här till slutet av april”, säger 32-årige Mursak.

För lite drygt två år sedan, i februari 2018, flyttade slovenen in i Frölundaborg och öste in poäng i de 15 grundseriematcher han spelade för Frölunda Indians – 10 mål och 10 assist.
Det blev en sur kvartsfinalförlust mot Malmö och Jan Mursak tackade för sig och drog vidare till Schweiz och Bern.
”Det var ett svårt beslut. I Frölunda kände jag för första gången i karriären att jag passade in. Jag gillade stan, föreningen och laget, men fick ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Samtidigt hade jag en känsla av att jag skulle komma tillbaka”.

Det blev två säsonger och en schweizisk mästartitel i Bern. Från i sommar och tre säsonger framåt, till 2023, tillhör Jan Mursak Frölunda igen.
”Jag blev glad när Frölunda ville ha tillbaka mig och det var ett lätt beslut. Jag vill vinna fler titlar och jag hoppas kunna bidra igen”.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström tycker så här om att ha Jan Mursaks namnteckning på ett treårskontrakt: ”Det är en grym kille som vi hållit kontakten med - vi trivdes med varandra sist han var här. Jan är en toppcenter som är bra åt båda håll och en vältränad och driven kille”.
Jan Mursak kommer att spela med nummer 9 på ryggen – backen Jens Olsson med nummer 10.
En filmad intervju med Jan Mursak finns på Frölundas Youtubesida.

Jan Mursak
Ålder: 32 år.
Längd: 181 cm.
Vikt: 83 kg.
Skjuter: Höger.
Moderklubb: HK Maribor.
Klubbar: HK Maribor, HC Ceske Budejovice, Saginaw Spirit, Grand Rapids Griffins, Belleville Blues, Detroit Red Wings, Olimpija Ljubljana, Amur Khabarovsk, CSKA Moskva, Torpedo Nizhny Novgorod, Frölunda HC, SC Bern.
Meriter: Schweizisk mästare (2019).