• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Frölunda och Mathis Olimb förlänger två år

22 februari 2013 12:00

Frölunda HC och forwarden #41 Mathis Olimb,27, har i dag undertecknat ett kontrakt som gäller två säsonger, till och med 30 april 2015.


Anderz Larqvist, klubbdirektör Frölunda HC: -Mathis kommer vara en av våra nyckelspelare under de kommande två säsongerna. Den här säsongen har påverkats mycket av tre tunga skador men vi vet vad Mathis kan och vi vet vad hans kompetens betyder för vårt lag. Han kommer vara en av våra absolut viktigaste spelare under de kommande två säsongerna.

–Vi har stora förväntningar på Mathis.

–Vi bygger nu ett konkurrenskraftigt lag för nästa säsong med stommen ur dagens trupp. Laget kommer att bestå av unga utvecklingsbara talanger, gärna från vårt eget utvecklingsarbete och från regionen. Men vi kommer förstås också att komplettera med ytterligare spetskompetens och erfarenhet.

–Allt fokus i närtid ligger på att definitivt bärga slutspelsplatsen och sedan genomföra ett långt och framgångsrikt slutspel.

#41 Mathis Olimb:
-Det känns jättebra att allt är klart redan nu. Nu kan jag lägga allt fokus på slutspurten av den här säsongen och sedan ett långt härligt slutspel.

–Jag har fått ett stort förtroende av klubben med två nya år. Det förtroendet känns som en riktigt bra utmaning för mig och en utmaning jag gärna tar mig an.

Mathis Olimb är inne på tredje säsongen med Frölunda Indians nu. Han kom till Frölunda till säsongen 2009/2010, från tyska ligalaget Augsburger Panther där han då spelat i två säsonger. Dessförinnan spelade han med Vålerenga och Manglerud i den norska ligan och en säsong i nordamerikanska OHL med London Knights och Sarnia Sting.

Mathis Olimb har varit bofast i olika norska landslag hela 2000-talet.

Säsongen 2010/2011 spelade han med Rockford IceHogs i AHL. Sedan 1 maj 2011 har Olimb tillhört Frölundas organisation. Sammanlagt har han spelat 172 matcher (31+81=112) med Frölunda Indians, sedan starten 2009.