• Huvudsponsorer

Oskärpa blev skillnaden mot Linköping

11 februari 2020 21:35
SHL

Ett oskarpt Frölunda hade svårt att skapa målchanser mot ett tight och solitt Linköping.


GÖTEBORG | En spelledig vecka var inte direkt någonting som satte fart på Frölunda, som gästades av Linköping när SHL åter var i spel efter CHL-final och landslagsuppehåll. För i en matchinledning som liknade ett sömnpiller mer än någonting annat hade Frölunda ruskiga svårigheter att komma in i anfallszon och ännu svårare att komma till målchanser. Den enda klara möjlighet Frölunda egentligen hade under första kvarten var när Lucas Raymond, i en man-mot-man-situation, sköt och via Linköpingsbackens klubba ställde Jonas Gustavsson helt, som lämnade målet öppet men hade lite tur när pucken gled i stolpens utsida.
Istället kom, en för kvällen riktigt het, Broc Little fri med Niklas Rubin och gav gästerna ledningen med 1-0 efter knappt sjutton minuters spel.

Frölunda skulle sent i perioden få matchens första numerära överläge och kunde, direkt på tekning, utjämna tillställningen. Simon Hjalmarsson sköt på en Linköpingsback så att pucken studsade rätt till Joel Lundqvist som bara hade att raka in 1-1 när 45 sekunder återstod av inledningsakten.

– 1-1 och ett nollställt läge igen. Vi tar med oss de sista tre-fyra minuterna, men vi kan mycket bättre, konstaterade Max Friberg efter den första perioden. Huvudtränare Roger Rönnberg fyllde i:
– En rätt så dålig period av oss. Linköping är hetare och skapar chanser tills det är tre minuter kvar, då tar vi tag i matchbilden. I övrigt är vi för bleka.

Bara i mittenakten hade Frölunda tre numerära överlägen, där inräknat ett fem mot tre i dryga minuten, och man hade ytterligare ett fem mot fyra i den tredje perioden. Men det var en skärpa offensivt som inte var på plats och bortsett en jättechans för Simon Hjalmarsson i fem mot tre-spelet var det ett powerplay som inte hotade Linköping nämnvärt.
Några sekunder efter att Linköping klarat av 3 mot 5-läget så slarvades det på offensiv blå och den nyss utvisade Nichlas Hardt snodde pucken, kom fri med Rubin och placerade in 2-1 till gästerna med knappt halva den andra perioden spelad.

– Vi måste vara mer skärpta, sade en något besvärad Simon Hjalmarsson efter den andra perioden.
– Det är alldeles för många passningar som inte sitter på bladen, vi tappar puck och de får kontra på oss. Sedan saknar vi också attackpsyket i anfallszon. Vi behöver skjuta mer och störa målvakten, då kanske vi kan få in en slumppuck eftersom att spelet inte sitter så bra i dag.

Inte riktigt nära

I en tredjeperiod där Frölunda startade piggt och fick ett någorlunda tidigt numerärt överläge så hade Johan Sundström en puck i mål, men i samma veva var spelet avblåst för spelare i målgården och man gick mållösa ur sitt femte powerplay-läge. Därefter hade Frölunda fortsatt svårt att komma intill gästernas målbur, lyckades inte riktigt bita sig fast i anfallszon och när Broc Little spelades fri och pricksköt in 3-1 i bortre kryss blev uppförsbacken allt för brant för Göteborgslaget.

Niklas Rubin plockades ut med ungefär fyra minuter kvar och i en ändå rätt ordentlig slutforcering var Nicklas Lasu inte långt ifrån att svepa in en sargretur vid den högra stolpen, men den sista skärpan saknades och gästerna rodde skeppet i hamn och tog sin första seger i Scandinavium på tre år.

– Rätt lag vann i dag. Vi hade inte skärpan i dag och vi fick det vi förtjänade, beklagade Roger Rönnberg efter slutsignalen.
– Man kan leta förklaringar, det tänker jag inte göra nu. Vi vet hur vi vill att det ska se ut när vi spelar ishockey, och det är inte så här. Vi hade inte den rätta skärpan i varken passningsspelet, närkampsspelet eller någonting egentligen. Vi såg trötta och tröga ut, vilket gör mig irriterad. Men jag vet att vi kan bättre, därför blir jag inte bekymrad, avslutade Roger.

Kommande matcher
Torsdag 13/2, kl 19:00, Frölunda HC – Örebro HK (Biljetter),
Lördag 15/2, kl 15:15, Rögle BK – Frölunda HC,
Tisdag 18/2, kl 19:00, Frölunda HC – IK Oskarshamn (Biljetter).

Matchstatistik

Frölunda HC – Linköping HC 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Skott:
36-24 (9-8, 12-11, 15-5)
PIM: 4-10 (0-2, 4-6, 0-2)
Åskådare: 9 651 åskådare

Period 1
0-1 (16:49) | Broc Little (Joe Whitney, Jaakko Rissanen)
1-1 (19:15) | Joel Lundqvist (Simon Hjalmarsson) PP1

Period 2
1-2 (27:35) | Nichlas Hardt (utan assist) SH1

Period 3
1-3 (49:59) | Broc Little (Samuel Lofquist)

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Johan Mattsson)

Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Brandon Gormley - Anders Grönlund
Karl Stollery - David Printz
Julius Bergman

Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu – Sebastian Stålberg
Samuel Fagemo - Johan Sundström – Lucas Raymond
Karl Henriksson - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Elmer Söderblom