• Huvudsponsorer

Sur strafförlust

30 augusti 2019 21:29
CHL

Frölunda Indians förlorade första CHL-matchen mot Graz efter straffar, 5-6.


Så kan man ju också inleda en säsong. 1-0 efter 27 sekunder (Theodor Lennström) och 2-0 på tavlan med 1.02 på klockan – klockren straff av Samuel Fagemo.
Fortsatt Frölunda-dominans, delvis hjälpt av ett tidigt numerärt överläge, men gästande Graz skakade efterhand av sig den olyckliga starten på matchen och hittade allt oftare in i hemma-zonen.
Poängkungen Dwight King tråcklade påpassligt in 2-1 för ett allt kaxigare Graz och 2-2-målet i slutet av perioden var kusligt likt det första – en plötsligt fri Sebastian Collberg lirkade in pucken bakom Johan Mattsson.

Ordningen tycktes återställd tidigt i den andra perioden. I spel fem mot fyra parkerade Frölunda i Graz zon och med bara någon sekund kvar med en man mer på isen tryckte Simon Hjalmarsson in 3-2, assist Ryan Lasch, förstås.
Ett fem mot tre lite drygt halvvägs in i matchen förändrade förutsättningarna totalt. Graz tryckte på, skapade chanser och satte 3-3 (Matthew Garbosky) precis när den förste Frölundaspelaren kom in. Av bara farten kontrade Dominik Grafenthin in 3-4 en dryg minut senare.
– Vi gör två ganska dåliga perioder, vi är inte noggranna i vårt försvarsspel, säger Jacob Peterson.

Frölunda ville väldigt mycket i den sista akten, men fick ingen utdelning och straffades hårt efter drygt nio minuter – 3-5, Grafentihn igen.
Med fem minuter kvar av perioden tände Max Friberg gnistan, 4-5 och 17.05 stod det 5-5 på tavlan, Patrik Carlsson.
Förlängningen blev mållös, trots att Frölunda spelade fyra mot tre i drygt tre och en halv minut, och matchen till straffar – Robin Weihager satte den avgörande för Graz i den åttonde omgången.
– Surt. Vi steppar upp i tredje perioden, men då var det för sent, menar Jacob Peterson som funderar så här inför söndagens CHL-möte med tjeckiska Mountfield i Frölundaborg:
– Skönt att få en match till så fort, vi vill ha revansch. Och vi skall starta den matchen som vi spelade efter Graz 5-3-mål.

Biljetter till söndagens CHL-möte mellan Frölunda och Mountfield går att köpa via den här länken.

Frölundas lag
Målvakt:
Johan Mattsson (Niklas Rubin)
Backar:
Karl Stollery, Theodor Lennström
Brandon Gormley, Anders Grönlund
Viktor Ekbom, Jacob Moverare
David Printz
Forwards:
Samuel Fagemo, Johan Sundström, Mats Rosseli Olsen
Simon Hjalmarsson, Nicklas Lasu, Ryan Lasch
Patrik Carlsson, Jacob Peterson, Rhett Rakhshani
Joel Mustonen, Max Friberg, Sebastian Stålberg