• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Segersviten bruten

5 oktober 2019 20:38
SHL

Frölunda har fortsatt svårt för Rögle i Scandinavium. Tredje raka förlusten i sammanhanget när lösenordet för gästernas försvar var svårknäckt.


GÖTEBORG | Oktoberkvällen öppnades starkt i Scandinavium, när samtliga legender som gjort minst 500 matcher i Frölunda hyllades med en fin ceremoni, där bilder ifrån forna stortider, SM-guld och andra minnen rullade på jumbotronen. Tre av spelarna i dagens Frölundatrupp var även de ute på isen; Joel Lundqvist (972 matcher), Nicklas Lasu (580) och Mats Rosseli Olsen – som vältajmat nog gjorde sin 500:e match just i dag.

När pucken släpptes för SHL-mötet med Rögle BK så var det kanske inte med ett spel som påminde om de bilder som tidigare under aftonen rullat. Istället var det en något tveksam och hafsig öppning där det krävdes några byten för spelarna att komma in i tempot. Frölunda var det lag som först tog kommande, bet sig fast som en igel i Rögles försvarszon under några anfall vid några tillfällen, men utan att egentligen komma till särskilt många farliga lägen. Istället var gästerna som starkast när de bröt Frölundas uppspel och kontrade kvickt, med Mattias Sjögrens friläge som klart hetaste chans. Den var till och med så pass het att domarna ville försäkra sig om att pucken inte korsade mållinjen och tittade video i nästa avbrott – men bara för att se att pucken tog i ribban.

Istället var det i den andra perioden där Frölunda faktiskt skulle komma allra närmast, svarade med samma mynt som gästerna och kontrade kvickt. Jacob Peterson var en av de som var het och vaskade fram några chanser, Anders Grönlund misslyckades med att överlista Christoffer Rifalk efter att ha blivit elegant frispelad av Ryan Lasch och Nicklas Lasu fick så när med sig pucken förbi Rifalk, men slutade med att han själv hamnade i målet.
Det var istället Rögle som skulle ta ledningen i matchen efter drygt 14 minuter avverkade av mittenperioden, när Dennis Everberg stod för en fantastisk styrning och spräckte Niklas Rubins nolla.

Tack vare två Rögleutvisningar skulle dock Frölunda till slut spräcka Rifalks nolla och kvittera till 1-1, när Rhett Rakhshani, i spel fem mot tre, avlossade ett stenhårt direktskott förbi målmannen och gjorde sitt femte mål i SHL den här säsongen.

Ställningskrig med strålande defensiv

Både lagen skulle få oerhört svårt att vaska fram målchanser även i den tredje perioden, som om möjligt blev än mer tillknäppt och defensivt lagd.
Knappt halvvägs in i akten fick Rögle sin första chans i numerärt överläge, och det var en utvisning som skulle kosta Frölunda den detalj som avgjorde matchen. Ifrån blålinjen avlossade Niklas Hansson ett skott som styrdes via Dennis Everberg, lirkade sig igenom Niklas Rubin och rullade in bakom densamma till 2-1 för gästerna.

Gästerna ifrån Ängelholm stod därefter för ett fenomenalt försvarsspel, tillät inte Frölunda komma intill förrän de faktiska slutsekunderna då Patrik Carlsson avlossade två småfarliga avslut – Carlsson, som tidigare i kvitteringsjakten också stått för en fin aktion när han fintade sig ifrån Rögleförsvaret, men sköt utanför. Rögle höll ut, vann för tredje matchen i följd i Scandinavium och stoppade vår segersvit på fem matcher.

– Det var en jämn match, med två lag som spelade väldigt bra utan puck, som spelade bra försvarshockey och jobbade oerhört hårt, konstaterade huvudtränare Roger Rönnberg på presskonferensen efter matchen och utvecklade:
– Jag kan inte klaga på killarnas inställning i dag. Spelet utan puck var bra, bra backheck och de jobbade hårt i närkamperna, men Rögle spelade väldigt disciplinerat och bra i sitt försvarsspel, höll oss på utsidan och såg till att vi fick väldigt korta anfall. Jag gillar dock inte att vi inte kan föra den här matchen på ett bättre sätt med bättre kontroll och skapa mer offensivt. Vi har högre förväntningar på oss, men Rögle stod för det bästa försvar vi mött hittills i år. Man kan säga att det var en väldigt bra match för oss att ta upp på video och lära oss någonting av, avslutade Roger.

Nästa match äger rum på tisdag, när Cardiff Devils ifrån Wales kommer på besök för den näst sista gruppspelsmatchen i Champions Hockey League. Matchen spelas i Frölundaborg och pucken släpps klockan 18. Biljetter hittar ni via den här länken.

Kommande matcher
Tisdag 8/10, kl 18:00, Champions Hockey League, Frölunda HC - Cardiff Devils (Biljetter),
Torsdag 10/10, kl 19:00, IK Oskarshamn – Frölunda HC,
Lördag 12/10, kl 15:15, Frölunda HC – Luleå HF (Biljetter).

Matchstatistik

Frölunda HC – Rögle BK 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
Skott:
23-27 (8-8, 7-9, 8-10)
PIM: 22-6 (0-2, 0-4, 22-0)
Åskådare: 11 426 åskådare

Period 1

Period 2
0-1 (34:24) | Dennis Everberg (Craig Schira)
1-1 (36:38) | Rhett Rakhshani (Theodor Lennström, Simon Hjalmarsson) PP2

Period 3
1-2 (50:30) | Dennis Everberg (Niklas Hansson, Kodie Curran) PP1

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
Johan Mattsson)

Karl Stollery - Theodor Lennström
Anders Grönlund - Jacob Moverare
David Printz - Julius Bergman
Gustav Berglund

Jacob Peterson - Joel Lundqvist – Sebastian Stålberg
Samuel Fagemo - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Patrik Carlsson - Johan Sundström – Lucas Raymond
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu – Rhett Rakhshani
Joel Mustonen