• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Tisdag Tis 27 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb

Välkommen till Gemenskapen

5 december 2018 13:58
FHC

Lotta Schelin blir ambassadör för Frölunda HC:s CSR-program Gemenskapen.


Hon avslutade svensk damfotbolls mest framgångsrika karriär någonsin under sensommaren och hyllades mäktigt på fotbollsgalan i Globen i november.
Under onsdagen skrev Lotta Schelin på för Frölunda HC, men inte som spelare utan som ambassadör för klubbens samhällsengagerande program Gemenskapen.
– Det här känns som perfekta grejen för mig. Klockrent och kul att få arbeta med något jag är intresserad av. Det skall bli en skitkul resa och jag hoppas kunna bidra med en del som jag har med mig från Lyon, säger 34-årige Schelin, men medger att hon blev förvånad när Frölunda hörde av sig:
– Hockey? Den tanken slog mig. Men när jag fick klart för mig vad det handlar om tvekade jag inte. Det här är en möjlighet för mig att knyta an till något inom Göteborgsområdet och en bra start in i arbetslivet.

Frölunda HC:s CSR-program Gemenskapen rymmer ett flertal projekt med tyngdpunkt på barn- och ungdomar i regionen och Göteborg.
Populära Åttans spårvagn har varit igång i några år och syftar till att lära förstaklassare i Angered och Tynnered att åka skridskor och få en relation till idrott på is. Frölunda HC står för instruktörer och utrustning (skridskor och hjälm).
Gemenskapens läktare är ytterligare ett skolprojekt, men med en annan inriktning. Frölunda Indians spelare besöker under säsongen fyra skolor, 600 elever, och berättar om Jag tar ansvar. Ett internprojekt som handlar om värderingar, attityder och relationer – hur en Frölunda-karaktär skall vara och uppfattas helt enkelt.
Projektet kommer att breddas under våren och nå fler skolor och elever.
Regionsarbetet har under många år varit ett prioriterat område och handlar om att Frölunda HC delar med sig av verksamhetens filosofi, inriktning och metoder. Projektet vänder sig till alla regionens 42 klubbar och bygger på ett 20-tal Clinics med olika teman varje säsong. Inför den här säsongen utökades regionsprojektet med en ledar-Academy – 21 ledare kommer under 18 månader att utbildas enligt Frölundas ledarmodell.
– Lotta är en förbild och hon skall hjälpa oss med vårt arbete med barn- och ungdomar, säger Frölundas kommersielle chef Åsa Nathell.