• Huvudsponsorer

Fullt ös - på och av isen

17 januari 2018 15:00
SHL

Frölunda mot Färjestad i Scandinavium och det närmar sig fullsatt.


För första gången den här säsongen spelas klassikern Frölunda-Färjestad i Scandinavium – och det mesta talar för en utsåld arena.
– Det finns en rivalitet mellan Frölunda och Färjestad och det brukar bli fartfyllda och griniga matcher mellan lagen. Och är arenan full blir inramningen fantastisk, säger Frölunda assisterande tränare Pär Johansson.

Lagen har mötts två gånger den här säsongen och Färjestad vann den första matchen i september och Frölunda den andra i början av januari – Carl Grundström avgjorde på övertid, 2-1, fint framspelad av Christoffer Ehn.
Att lagen skuggar varandra i tabellen och i allra högsta grad är indragna i racet om en direktplats till kvartsfinalspelet gör torsdagsmötet än mer intressant.
– Det är mycket som står på spel så här i slutet av säsongen. Vi vet att det är tajt och att det kommer att bli spännande – att hamna topp sex är viktigt, säger Simon Hjalmarsson.
Pär Johansson förväntar sig den här matchbilden:
– Färjestad är aggressivt, frejdigt och fartfyllt. Vi skall fortsätta fokusera på defensiven och att åka skridskor. Gör vi det kommer offensiven.

Biljetter till mötet mellan Frölunda och Färjestad, 19.00, går att köpa via den här länken.