• Huvudsponsorer

Oskarshamn städades av

28 november 2019 21:32
SHL

Frölundas höga effektivitet i inledningsperioden stängde tillställningen, när Oskarshamn besegrades med 4-1.


GÖTEBORG | Frölunda kunde knappt ha hoppats på en bättre start när IK Oskarshamn gjorde sitt första SHL-besök i Scandinavium. För mindre än två minuter in i matchen bjöd Ryan Lasch och Simon Hjalmarsson på finlir och serverade Jacob Peterson, som ifrån slottet satte ett direktskott vid bortre stolpen och försatte Frölunda i en tidig 1-0-ledning.

Trots att Frölunda egentligen stod för en väldigt medioker förstaperiod och egentligen inte var nära sin högsta nivå så skulle man ändå, tack vare hög effektivitet, ta vara på de få chanser man lyckades vaska fram.
Efter en period i akten där Oskarshamn växt, tagit vara på Frölundas obeslutsamhet med puck och börjat sätta press mot Johan Mattsson i Frölundamålet, så skulle Joel Mustonen bryta mönstret. Han snodde pucken vid sargen i anfallszon, klev in i slottet och avlossade ett distinkt handledsskott förbi Tex Williamsson i Oskarshamn-målet till 2-0, med lite drygt halva den första perioden spelad.

Frölunda hade trots allt de små marginalerna med sig och när Jacob Moverare lyfte en puck ifrån blålinjen, som slank igenom både försvar och målvakt in i mål och innebar tunga 3-0, bara 25 sekunder ifrån den första periodens slut.

Fjärde raka segern

Patrik Carlsson klev fram, satte ett hårt direktskott ifrån slottet och på något sätt stängde matchen med sitt 4-0-mål, knappt tre minuter in i den tredje perioden. Spelmässigt var det ett Frölunda som höjde sig i den tredje perioden. Piggare, mer resoluta och också skapade flera högkvalitativa chanser, där Tex Williamsson stod emot på ett utmärkt sätt.
På motsatt sida, där stod även Johan Mattsson för en strålande insats och gick mot sin andra SHL-nolla för säsongen. Men när blott 38.3 sekunder återstod av matchen skulle Oskarshamn, på ett retligt vis, spräcka Mattssons nolla och fastställde slutresultatet 4-1. Segern var Frölundas fjärde raka och, på hemmaplan, nionde raka (med Champions Hockey League inräknat).

– En ganska ryckig match med väldigt många utvisningar, men jag tycker att vårt boxplay var väldigt bra i dag, kommenterade Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade:
– Synd att de släppte in en där i slutet, de var lite matchvinnare idag utöver vår effektivitet, där vi tryckte dit chanserna. Senare i matchen skapade vi lite fler chanser, men vi kunde spela på förstaperiodens effektivitet.

– Prestationsmässigt så var det en rostig och tveksam match av oss. Alla beslut togs lite för långsamt för att vi skulle kunna driva upp farten till där vi vill ligga. Ändå starkt att vi kunde vinna en match där vi inte var på topp, och det tar jag med mig. Bra boxplay. Bra Johan Mattsson i mål, väldigt lugn och fin. Jacob Peterson tar steg framåt hela tiden, avslutade Roger.

Kommande matcher
Lördag 30/11, kl 18:00, Färjestad BK – Frölunda HC,
Tisdag 3/12, kl 18:00, Kvartsfinal 1 av 2 (Champions Hockey League), Frölunda HC – EHC Biel-Bienne (Biljetter),
Torsdag 5/12, kl 19:00, Frölunda HC – Djurgårdens IF (Biljetter).

Matchstatistik

Frölunda HC - IK Oskarshamn 4-1 (3-0, 0-0, 1-1)
Skott:
21-24 (6-9, 6-3, 9-12)
PIM: 12-6 (2-2, 6-2, 4-2)
Åskådare: 9 622 åskådare

Period 1
1-0 (01:53) | Jacob Peterson (Simon Hjalmarsson, Ryan Lasch)
2-0 (11:40) | Joel Mustonen (utan assist)
3-0 (19:35) | Jacob Moverare (Jacob Peterson)

Period 2

Period 3
4-0 (42:43) | Patrik Carlsson (Ryan Lasch, Johan Sundström)
4-1 (59:22) | Robin Söderqvist (John Dahlström) PP1

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Viktor Ekbom - Jacob Moverare
David Printz - Theodor Lennström
Brandon Gormley - Anders Grönlund
Julius Bergman

Patrik Carlsson – Johan Sundström - Samuel Fagemo
Lucas Raymond - Nicklas Lasu - Rhett Rakhshani
Jacob Peterson - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Joel Mustonen - Max Friberg - Sebastian Stålberg
Jonatan Lundin Andersson