• Huvudsponsorer

HG på schemat

21 maj 2018 08:58
FHC

I förra veckan genomförde Frölunda säsongens sista nätverksträff för tränare på lokala hockeygymnasier i Göteborgsregionen.


Det blev även upptakten för kommande säsong. Närvarande var representanter från Frölunda, Borås, Bäcken, Halmstad, Hanhals, Kungälv och Partille. Syftet med dessa nätverksträffar är främst att träffas och utbyta erfarenheter, men förra veckans träff handlade mer om Frölundas upplägg på hockeygymnasiet.

Tobias Johansson och Pierre Johnsson beskrev det nuvarande hockeygymnasieupplägget med dess för- och nackdelar. Till kommande säsong kommer det bli mer koncept-träning med utvalda övningar som utgångspunkt. Grunden för hockeygymnasieträningarna är att fokus ligger på spelarens tid.

Förhoppningen är att de lokala hockeygymnasierna i närområdet bedriver sin verksamhet på liknande sätt för att vi skall bli bredare och mer samspelta i vår hockeyutbildning inom regionen.
Alla närvarande var mycket positiva till detta. Tobias Johansson och Pierre Johnsson jobbar för fullt med en uppdatering av upplägget och det färdiga konceptet skall presenteras vid vår nästa nätverksträff som är planerad till 30 augusti.