• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr

Forwarden Mattias Janmark till Frölunda

3 juni 2014 14:00

Frölunda HC och forwarden Mattias Janmark, 21, har i dag undertecknat ett avtal som gäller en säsong, till och med 30/4 2015.


Janmark är född i Danderyd och kommer närmast från spel i SHL med AIK (45 18+12=30), där han också spelat under hela juniortiden. Stocksunds IF är moderklubben.

Säsongen 2012/2013 var Janmark en av fyra nominerade kandidater till utmärkelsen Årets Rookie. 2008/2009 vann han JSM-guldet med AIK.

Mattias Janmark draftades av Detroit Red Wings 2013, i den tredje rundan som spelare 79.

Christian Lechtaler, sportchef Frölunda Hockey Club:
- Balansen i spelartruppen mellan unga talanger från Academy och äldre kulturbärare, erfarna och oerfarna spelare, skapar förutsättningar för både sportslig och ekonomisk framgång. Mattias är en väldigt skicklig spelare som tillför spetskompentens i vår trupp.

–Mattias Janmark har haft förfrågningar från många andra SHL-klubbar. Det är förstås extra roligt för oss i Frölunda att Mattias valt oss.

Roger Rönnberg, headcoach Frölunda Indians:
-Mattias passar väldigt bra i vår spelidé med sin intensiva och skridskostarka spelstil. Hans egenskaper ger oss mer offensiv kraft och möjligheten att utveckla vår offensiv rejält.

–Trots att han bara är 21 år har han en hög lägstanivå, vilket han visat både i AIK och i Tre Kronor, och vi tror stenhårt på att han kommer fortsätta att utvecklas ytterligare hos oss.

#10 Mattias Janmark:
-Jag har fått ett väldigt gott intryck av både Göteborg och av Frölunda. Campus är ju värsta grymma träningsanläggningen.

–Satsningen och jobbet som Frölunda gör på utveckling av spelare känns väldigt intressant och var det som vägde tungt när jag väl bestämde mig.

–Frölunda känns just nu som helt rätt steg i min karriär.

–Jag har faktiskt aldrig spelat med juniorlandslaget så Roger Rönnberg har jag inte stött på än som egen tränare. Men några av mina kompisar har pratat väldigt gott om hans energiska och engagerade ledarstil.

–Frölunda hade ju ett väldigt bra lag redan förra säsongen, det vet jag ju av egen erfarenhet. Nu jobbar klubben målmedvetet mot att utvecklas ytterligare och det är klart att jag vill vara med här.

–Nummer tio har jag spelat med tidigare och det var ledigt här så då blir det tian.