• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov

Forwarden Mattias Janmark till Frölunda

3 juni 2014 14:00

Frölunda HC och forwarden Mattias Janmark, 21, har i dag undertecknat ett avtal som gäller en säsong, till och med 30/4 2015.


Janmark är född i Danderyd och kommer närmast från spel i SHL med AIK (45 18+12=30), där han också spelat under hela juniortiden. Stocksunds IF är moderklubben.

Säsongen 2012/2013 var Janmark en av fyra nominerade kandidater till utmärkelsen Årets Rookie. 2008/2009 vann han JSM-guldet med AIK.

Mattias Janmark draftades av Detroit Red Wings 2013, i den tredje rundan som spelare 79.

Christian Lechtaler, sportchef Frölunda Hockey Club:
- Balansen i spelartruppen mellan unga talanger från Academy och äldre kulturbärare, erfarna och oerfarna spelare, skapar förutsättningar för både sportslig och ekonomisk framgång. Mattias är en väldigt skicklig spelare som tillför spetskompentens i vår trupp.

–Mattias Janmark har haft förfrågningar från många andra SHL-klubbar. Det är förstås extra roligt för oss i Frölunda att Mattias valt oss.

Roger Rönnberg, headcoach Frölunda Indians:
-Mattias passar väldigt bra i vår spelidé med sin intensiva och skridskostarka spelstil. Hans egenskaper ger oss mer offensiv kraft och möjligheten att utveckla vår offensiv rejält.

–Trots att han bara är 21 år har han en hög lägstanivå, vilket han visat både i AIK och i Tre Kronor, och vi tror stenhårt på att han kommer fortsätta att utvecklas ytterligare hos oss.

#10 Mattias Janmark:
-Jag har fått ett väldigt gott intryck av både Göteborg och av Frölunda. Campus är ju värsta grymma träningsanläggningen.

–Satsningen och jobbet som Frölunda gör på utveckling av spelare känns väldigt intressant och var det som vägde tungt när jag väl bestämde mig.

–Frölunda känns just nu som helt rätt steg i min karriär.

–Jag har faktiskt aldrig spelat med juniorlandslaget så Roger Rönnberg har jag inte stött på än som egen tränare. Men några av mina kompisar har pratat väldigt gott om hans energiska och engagerade ledarstil.

–Frölunda hade ju ett väldigt bra lag redan förra säsongen, det vet jag ju av egen erfarenhet. Nu jobbar klubben målmedvetet mot att utvecklas ytterligare och det är klart att jag vill vara med här.

–Nummer tio har jag spelat med tidigare och det var ledigt här så då blir det tian.